Ciolacu anunță majorarea bugetului CNAS: „M-am săturat să văd la televizor Breaking News-uri că nu există bani de medicamente”

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni ce ministere și instituții vor primi mai mulți bani în proiectul de buget pe 2024, discutat în coaliție. Potrivit lui Ciolacu, bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate va fi majorat până la 12 miliarde de euro, dar premierul a cerut verificarea felului în care se cheltuiesc banii din sănătate, pentru că „s-a săturat să vadă la televizor că nu există bani de medicamente”.

„Este o majorare (a bugetului - n.r.) și la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și am ajuns la cifra de 12 miliarde de euro, dar trebuie să găsim cât mai corect cum se cheltuie acești bani, pentru că eu m-am săturat să văd la televizor Breaking News-uri că nu există bani de medicamente, că nu s-au plătit spitalele, că nu s-au plătit programele, când noi alocăm 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate”, a declarat Marcel Ciolacu luni dimineață, la sediul PSD.

El cere o verificare atentă a modului cum se cheltuiesc banii CNAS și indică și soluția: digitalizarea.

„Trebuie în primul rând o digitalizare, să știm foarte bine în timp real unde se cheltuie banii și cum se gestionează banii. Sunt ferm convoins că e una dintre priorități, atât a guvernului, cât și a statului român - digitalizarea de la Casa de Sănătate”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri