Ciolacu: Doar Rusia mai are cotă unică în Europa/ Trebuie să scoţi excepţiile de la toată lumea ca să scazi impozitarea muncii

Data publicării:
Stack of coins with line chart and bar graph
Foto: Getty Images

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit, luni seară, la Antena 3, despre cota unică de impozitare, afirmând că mai există un singur stat european care nu are impozitarea progresivă: „Rusia mai are cotă unică”. 

„Văd că e o încrâncenare, mai există cred că un singur stat european care nu are impozitarea progresivă. Să mă ierte partenerii mei, nu înseamnă că s-a ales praful de liberalism. Cota unică nu mai există. Eu am spus foarte clar în spaţiul public, întâi trebuie să îşi facă statul român datoria şi ANAF-ul să colecteze mai bine ca să ajungem la o impozitare progresivă. Dar ca şi perspectivă nu este alta”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, conform News.ro. 

Acesta a adăugat că doar „Rusia mai are cotă unică”. „Dacă vrem să ne raportăm la Rusia economic, nu am nicio problemă. Mai mult, e o impozitare inegală între impozitarea de capital şi impozitarea muncii”, a mai afirmat șeful Camerei Deputaților. 

De asemenea, liderul social-democraţilor s-a referit la faptul că România are taxe mari pe muncă. 

„E una dintre cele mai mari din Europa. Trebuie să scoţi excepţiile de la toată lumea ca să începi să scazi impozitarea muncii, cu deductibilităţi din impozitarea muncii astfel încât să încurajezi oamenii să facă copii, să crească natalitatea şi aşa mai departe”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

Acesta a recunoscut că „se putea face mai mult”. 

„Există secretari de stat, miniştri care nu se ridică la nivelul aşteptărilor pe care le avem, dar totuşi am depăşit nişte crize şi avem o stabilitate macroeconomică”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre impozitul pe veniturile care depăşesc salariul preşedintelui, că este vorba de aplicarea lui doar la stat, iar procentul este de 16%, pentru că acesta funcţionează şi ca impozit pe legea finanţelor. Şeful Executivului a mai spus că la nivelul Ministerului Finanţelor se face această analiză şi că decizia va ţine cont de datele prezentate şi a arătat că nu este nimic bătut în cuie în acest moment.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri