Ciolacu: Este corect ca întâi ANAF să facă digitalizarea și pe urmă cerem populației impozitarea progresivă

Data actualizării: Data publicării:
sigla anaf
Sediul ANAF. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că social-democrații și PNL discută fiecare în partid măsurile fiscale care vor fi prezentate la 1 iulie, inclusiv introducerea impozitării progresive. Acesta spune că este „o discuție de fond” și că nu se va aplica din 2023, fiind „corect” ca ANAF „să-și facă treaba, digitalizarea” mai întâi.

„Până în data de 1 va fi o decizie în ceea ce privește măsurile fiscale propuse de către coaliție. Astăzi o să le prezentăm și colegilor din Biroului Permanent Național. Același lucru, în oglindă, îl face și PNL. Pe urmă vom face o ședință de coaliție pentru a stabili forma finală.

Ministrul de finanțe vine și prezintă viziunea în ceea ce privește măsurile fiscale.

Eu, unul, legislativ cred că singura soluție corectă este impozitarea acestor pensii speciale. Când ieși din activitate, ai pensie mai mare decât ai avut veniturile când erai în activitate”, a afirmat șeful PSD, la sediul de partid.

Acesta spune că impozitarea progresivă acum este „o discuție de fond” în coaliție.

„Știu și eu și dvs. că această impozitare progresivă nu poate fi implementată începând de la anul. Dar eu în continuarea susțin impozitarea progresivă și cred că este singura soluție pentru România în acest moment. Impozitarea progresivă înseamnă la toate nivelurile.

Este corect ca întâi ANAF să-și facă treaba, digitalizarea și pe urmă să cerem de la populație alt regim de impozitare”, a mai declarat președintele Camerei Deputaților.

Ciolacu mai spune că „e normal să avem păreri divergente” în coaliție.

Președintele PSD spunea că vrea modificarea Codului Fiscal iar companiile care au avut „venituri excepționale” de pe urma pandemiei și a crizelor de energie și carburanți să depună „un efort”.

Ulterior, mediul de afaceri a reacționat, cerând menținerea unei cote unice de impozitare, reducerea „reală” a evaziunii fiscale și reducerea cheltuielilor statului prin digitalizarea ANAF. Acestea susțin că este important ca „economia să fie încurajată, iar mediul de afaceri să rămână puternic, astfel încât să continue să investească și să asigure locuri de muncă pentru cetățeni”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri