Ciolacu îl atacă pe fostul premier Cîțu: Au împrumutat 200 de miliarde în doi ani. „Cât de ipocrit să fii să mai ieși la televizor”

Data actualizării: Data publicării:
marel ciolacu in parlament
Marcel Ciolacu a vorbit, luni seara, în emisiunea lui Ion Cristoiu, despre împrumuturile care au îndatorat România peste măsură. Foto: Facebook

Marcel Ciolacu a vorbit, luni seara, în emisiunea lui Ion Cristoiu, despre împrumuturile care au îndatorat România peste măsură. „Vreau să aflu și eu, ca toți românii, unde s-au dus acești 200 de miliarde împrumutați. Că nu s-au regăsit nici în salarii, nici în pensii”, a spus premierul, referindu-se la anii în care premier a fost Florin Cîțu. Liderul PSD l-a atacat pe fostul premier pe care l-a făcut „ipocrit”.

Marcel Ciolacu: Suntem singurul stat din UE care avem acord în ceea ce privește deficitul. Cu toate că nu suntem singurul stat care a depășit deficitul. De ce? Pentru că un gurven a avut un deficit de 9,2%. S-au speriat și oameni ăia. În două luni au făcut un deficit de 4,4 la sută.

Au fost împrumuturi de 200 de miliarde de lei făcute în 2 ani de zile. Ca o proporție, toate pensiile din România au o anvelopă de 100 de miliarde.

Au împrumutat și alte state din UE. Nu la dimensiunea asta. Dar, au întors, pentru că era pandemia, în econmie

În doi ani de zile nu s-a făcut nicio mărire de pensie. S-au întors în economia reală 2%.

Vreau să aflu și eu, ca toți românii, unde s-au dus acești 200 de miliarde împrumutați. Că nu s-au regăsit nici în salarii, nici în pensii.

Ipocrizia mă scoate din minți. După ce ai dus țara la datorie publică de la 37%, la 50% datorie publică în doi ani de zile, ai făcut acord în ceea ce privește privește deficitul, știi foarte bine că acum România se împrumută ca să acopere dobânzile și ratele la împrumuturile făcute de tine, și să mai ai tupeul să fii atât de ipocrit să mai ieși la televizor să mai comentezi.

„Sunt lucruri care depășesc bunul simț”, a zis Ciolacu în emisiunea lui Ion Cristoiu de la Aleph News.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri