Ciolacu: MCV va fi ridicat pentru România. Coaliția este pe drumul corect, formarea ei a fost cea mai bună decizie pentru țară

Data publicării:
Marcel Ciolacu face declarații.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că vestea venită de la Comisia Europeană referitoare la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România este una extraordinară şi confirmă că actuala coaliţie de guvernare este pe drumul corect în ceea ce priveşte reformele şi respectarea tuturor angajamentelor europene.

„Mecanismul de Cooperare şi Verificare - MCV va fi ridicat pentru România! Este o veste extraordinară care vine astăzi de la Comisia Europeană şi confirmă că actuala coaliţie de guvernare este pe drumul corect în ceea ce priveşte reformele şi respectarea tuturor angajamentelor europene. Demararea procedurilor pentru ridicarea MCV înseamnă că suntem şi mai aproape de aderarea la Schengen. Acesta este al doilea şi cel mai mare obiectiv pentru România”, a scris Ciolacu la Facebook.

El a adăugat că formarea unei mari coaliţii de guvernare pentru a duce la bun sfârşit lucrurile care „trenau” de foarte mult timp a fost cea mai bună decizie pentru România şi pentru români.

„În pofida unor trompete politice care n-au ştiut decât să arunce cu noroi în permanenţă şi să submineze interesele noastre ca stat, am demonstrat că ideea de a forma o mare coaliţie de guvernare pentru a duce la bun sfârşit toate aceste lucruri care trenau de foarte mult timp a fost cea mai bună decizie pentru România şi pentru români”, a menţionat acesta, potrivit Agerpres.

Progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul acestui Mecanism, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri