Ciolacu: Ministrul Finanțelor va cere în Guvern plata urgentă a despăgubirilor pentru familiile victimelor din dosarul „Colectiv”

Data actualizării: Data publicării:
colectiv
FOTO: INQUAM PHOTOS - Raul Ștef

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat miercuri că ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, va solicita în şedinţa de Guvern luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul „Colectiv” să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă.

„Ministrul Finanţelor va solicita, în şedinţa de guvern de astăzi, luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul «Colectiv» să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă. Oamenii aceştia atât de crunt loviţi de soartă nu trebuie umiliţi”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că există două variante de rezolvare a problemei, astfel încât instituţiile statului desemnate de justiţie cu plata despăgubirilor civile „să primească fondurile necesare pentru efectuarea plăţilor”.

„Sunt convins că premierul va înţelege necesitatea unei decizii rapide astfel încât familiile victimelor de la «Colectiv» să vadă din partea statului, după atâţia ani de chin, corectitudine şi umanitate", a menţionat Marcel Ciolacu.

Guvernul a decis în iunie ca specialiştii de la Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei să stabilească în cel mai scurt timp mecanismul concret de plată a despăgubirilor dispuse prin hotărârea judecătorească privind dosarul „Colectiv”.

Potrivit unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti din 12 mai 2022, Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov vor plăti în solidar cu patronii clubului Colectiv şi doi pirotehnişti daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015 din clubul „Colectiv”.

De asemenea, inculpaţii menţionaţi, ISU şi Primăria Sectorului 4, trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat, la două săptămâni după pronunțarea sentinței, că se va adresa Guvernului pentru a primi, din Fondul de rezervă, banii pentru plata despăgubirilor persoanelor vătămate în urma incendiului de la clubul Colectiv.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri