Ciolacu nu exclude remanierea lui Dîncu, dar spune că e decizia lui Ciucă: „Nu cunosc să-i fi cerut demisia”

Data publicării:
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu.
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că nu știe ca premierul Nicolae Ciucă să îi fi cerut demisia lui Vasile Dîncu de la ministerul Apărării, precizând însă că „dacă dorește o înlocuire a unui ministru PSD, acest lucru îl discutăm în Coaliție”. Despre o eventuală remaniere a ministrului Apărării, Ciolacu a subliniat că „în acest moment” nu este luată nicio decizie.

„Discuția a fost în această zonă, că a greșit (n.red. în declarația despre Ucraina). Nu cunosc să-i fi cerut demisia. Nu am discutat cu premierul, dar presupun că am fi aflat cu toții dacă i-ar fi cerut. (...) Prim-ministrul e îndreptățit să ceară schimbarea unui ministru, acest lucru se face în interiorul Coaliției”, a declarat președintele PSD, la Antena 3.

Ciolacu spune că a vorbit cu Vasile Dîncu după discuția de la guvern cu premierul, ministrul Apărării explicându-i din nou despre declarațiile făcute, precum și mesajul publicat zilele trecute pe Facebook, dintr-o bibliotecă, în care Dîncu spunea că „aici nu se aude vocea idioţilor”.

„Am stat de vorbă cu domnul Dîncu, explicându-mi că el nu a spus că trebuie o negociere prin care Ucraina cedează ceva Rusiei. (...) Am avut discuția după întalnirea cu prim-ministrul. Dar nu l-am întrebat ce au discutat, e discuția lor. L-am întrebat despre postare.(...) Cu certitudine, nu s-a referit la vreun coleg al său din PSD. L-am întrebat și mi-a spus că sub nicio formă nu s-a referit la cineva din PSD”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă îi va cere lui Vasile Dîncu să se retragă din Guvern, Marcel Ciolacu nu a exclus o astfel de variantă, însă a precizat că „aș vrea să am o discuție foarte aplicată cu domnul prim-ministru înainte să mă exprim. (...) Din punctul meu de vedere nu e luată o astfel de decizie în acest moment (n.red. remaniere)”.

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Apărării Vasile Dîncu au discutat, luni dimineață, aproximativ o oră la Palatul Victoria. Potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nicolae Ciucă a discutat cu Dîncu despre reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO și despre „calibarea comunicării publice”.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Ministrul apărării a fost criticat în ultima săptămână după ce acesta a declarat că negocierile reprezintă singura șansă pentru încheierea războiului din Ucraina, însă ele trebuie purtate de SUA și NATO în numele Ucrainei, pentru că implică pierderea de teritorii.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri