Exclusiv Ciolacu: „Partidele democratice ar trebui să facă un coridor sanitar împotriva celor extremiste. Este un pericol”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu la parlament
FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a explicat luni seară, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că există un trend crescător extremist în Europa, care reprezintă un pericol. El a mai explicat că „forțele democratice ar trebui, în loc să se atace prea mult, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste”.

„Există un trend crescător extremist. Este un pericol. Venim după o pandemie care a provocat niște mutații și anxietate. A fost frica de moarte, a existat o mortalitate excesivă în România. După, a venit o criză energetică, cu măsurile de compensare luate foarte târziu și când au fost luate, pe picior, ne-au adus costuri foarte mari. După asta, s-a declanșat un război, cu o criză de securitate majoră. Dacă ne uităm la piramida lui Maslow, vom înțelege mai multe și mutațiile și frica interioară a oamenilor”, a mai spus Ciolacu,

De asemenea, prim-ministrul a spus că în acest timp forțele democratice ar trebui, în loc să se atace, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste.

„Acum vindem știri că vin emigranții, afgani, sirieni, deci există o manipulare, care din punctul meu de vedere, ca om politic, toți oamenii politici trebuie să vină să explice ce se întâmplă. Am vazut alegerile din Olanda, unde extrema a câștigat alegerile. Există un trend la nivel european. În SUA nu există acest trend, acolo e altfel democrația structurată și consolidată. Forțele democratice ar trebui, în loc să se atace prea mult, să facă un coridor sanitar împotriva acestor forme extremiste”, a conchis Marcel Ciolacu.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri