Ciolacu: PSD vrea „să restabilească autoritatea profesorilor". „S-a mers prea departe, cu această libertate prost înțeleasă"

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: captură video PSD/ Facebook

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că PSD va insista ca noile reglementări din legile Educației „să restabilească autoritatea profesorilor și respectul pentru cei care ne învață carte”, în contextul cazurilor recente precum elevul care a înjunghiat o profesoară și cei care „au umilit și batjocorit” un cadru didactic. 

„Cazurile recente ale elevului care a înjunghiat premeditat o profesoară sau al celor din Prahova care au umilit și batjocorit un cadru didactic sunt cutremurătoare. Și este cu atât mai grav cu cât astfel de lucruri se petrec într-o sală de clasă! 

Aceste cazuri pun în discuție autoritatea profesorilor. S-a mers prea departe, cu această libertate prost înțeleasă. Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligație. Lucrurile nu pot continua așa! Înainte dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate. S-a pierdut acest respect și este foarte grav! Nu poți avea educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați!  

Iar, când vorbim de educație, vorbim de viitorul României. De aceea, trebuie intervenit urgent! Avem legile Educației în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor și respectul pentru cei care ne învață carte!”, a transmis, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Deca, despre cazul profesoarei hărțuite sexual de elevi: Voi face tot ceea ce ţine de mine să prevenim aceste fapte

Ministrul Ligia Deca a declarat vineri că siguranţa fiecărei persoane din unităţile de învăţământ este prioritară pentru Ministerul Educaţiei şi precizat că a demarat deja o serie de consultări cu MAI și Protecția Copiilor pentru a găsi soluţii în ceea ce priveşte incidentele petrecute în şcoli, o reacție venită după cazul în care o profesoară din Prahova a fost hărțuită sexual de doi elevi de 13 ani.

Ministerul Educaţiei susţine că a demarat discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii pentru a se identifica soluţii de îmbunătăţire a procesului de prevenţie şi de intervenţie în situaţii de violenţă în mediul şcolar. Conform Inspectoratului Şcolar Prahova, elevii s-au ales cu nota scăzută la purtare cu şase puncte şi au primit mustrare scrisă.

Ministrul Educației a reacționat pe rețelele de socializare și la incidentul ce-l implică pe elevul care a înjunghiat-o pe profesoara de japoneză din Liceul „Ion Creangă" din București. Ligia Deca spune că este un eveniment regretabil și condamnă orice act de agresiune din școală.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri