Ciolacu spune că a ajuns la un acord cu băncile: comisioanele bancare nu vor crește în România

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții băncilor.
Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții băncilor. Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

Băncile din România nu vor crește comisioanele nici pentru persoanele fizice, nici pentru firme, spune premierul Marcel Ciolacu, după o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor bancare.

„Comisioanele bancare NU vor crește în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Acesta este acordul la care am ajuns astăzi cu Asociația Română a Băncilor și cu reprezentanții celor mai importante bănci din România, dar și cu cei ai BNR”, a scris Ciolacu pe Facebook.

„Mă bucur că argumentele aduse au fost pe deplin înțelese și le mulțumesc pentru deschiderea la dialog. Dialogul este calea prin care putem găsi cele mai bune soluții atât pentru oameni, cât și pentru economie”, a adăugat el.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale pentru combaterea evaziunii și menținerea comisioanelor bancare la nivelul actual au fost principalele teme discutate la întâlnirea între premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Asociației Române a Băncilor.

„România nu are o problemă economică. Avem resurse naturale și forță de muncă bine calificată, investiții străine în creștere și un nivel ridicat al investițiilor publice. Pentru a asigura sustenabilitatea economică avem nevoie însă de combaterea evaziunii, reducerea cheltuielilor bugetare și creșterea performanței în administrația publică. Ne-am asumat cu fermitate aceste obiective și le vom atinge prin aplicarea pachetului de măsuri economice”, a spus Ciolacu.

Reprezentanții Guvernului și cei ai Asociației Române a Băncilor au stabilit un mecanism permanent de consultare, la care să participe și Banca Națională a României.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri