Ciolacu spune că pe listele PSD nu va fi niciun candidat cu „decizii ale instanței”

Data actualizării: Data publicării:
președintele psd, marcel ciolacu
Foto: INQUAM Photos/George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că nu vrea candidați cu condamnări penale pe listele de la alegerile din acest an.

PSD nu va avea niciun candidat care are hotărâre definitivă a unei instanțe, fie că vorbim de aleși locali sau parlamentari”, a spus Ciolacu, după ședința liderilor PSD.

Social-democrații au decis, de asemenea, să nu participe la votul de învestitură al Guvernului Orban 2.

Ședința de plen poate fi ținută doar în condițiile în care sunt 233 de parlamentari prezenți în sală. În acest moment, PNL se bazează pe cei 107 parlamentari ai partidului, la care se adaugă cei 40 de parlamentari ai USR, 30 de la UDMR și posibil cei 19 deputați și senatori ai PMP. În această situație, liberalilor le lipsesc cel puțin 37 de parlamentari, iar în condițiile în care nu vor fi prezenți în sală nici cei de la Pro România și ALDE, sunt șanse mici să fie cvorum de ședință.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD își va alege noua conducere cel mai probabil în 29 februarie.

Am stabilit o dată, data de 29 februarie, să aibă loc congresul, urmând, totuși, ca în Biroul Permanent de luni să aibă ultima decizie, dacă e 29 februarie sau 7 martie astfel încât toate procedurile legale și toți colegii să poată participa la aceste alegeri. Decizia a fost clară: se va merge cu candidaturi pe proiecte politice și în echipă. Am mai decis anumite modificări statutare care vor fi supuse votului Congresului, cum este lărgirea Comitetului Executiv și schimbarea denumirii Comitetului Executiv, cu primarii de municipii reședință de județ și consilii județene, intrarea de drept a primelor organizații ca și scor electoral în BPN și multe altele”, a spus șeful PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri