Ciolacu vrea Coaliția PNL-PSD și în 2025: „Cu cine altcineva să creionăm altă majoritate? Cu AUR?”

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca si marcel ciolacu
Liderii coaliției PNL-PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, luni seară, că nu vede o altă construcţie politică pentru anul 2025, decât cea formată din PSD şi PNL. El a precizat că nici el, nici liderul liberal, Nicolae Ciucă, nu vor decide, ci românii sunt cei care vor decide viitorul ţării, în urma votului de anul acesta.

”Nu văd o altă construcţie politică, în acest moment, pentru anul 2025. E normal că sunt cele două partide mari care au fost rivale dintotdeuna în România. Partidul Social Democrat a luat decizia de a intra la guvernare atunci când toată lumea fugea de guvernare, atunci când toată lumea şi-ar fi dorit să rămână PNL singur la guvernare, poate guvern minoritar. Şi în acel moment era praf şi PNL, dar şi România, fiindcă ar fi fost un concurs de populism. Ne-am asumat acest lucru şi îmi pare bine că am făcut-o, am luat această decizie împreună cu colegii mei”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3, potrivit News.ro.

Ciolacu a subliniat că românii vor decide soarta ţării şi că liderii coaliţiei de guvernare iau doar decizii politice.

”Nu eu hotărăsc, nu Nicolae Ciucă, nu partidele, noi luăm decizii politice. Vom vedea ce decid românii pe data de 9 iunie. Nu e nimic anticonstituţional, mai sunt 7 state care fac şi europarlamentarele şi alegerile locale, dimpotrivă, ştim cu toţii că la locale e cel mai mare număr de români care merg la vot, fiindcă îşi aleg gospodarul, direct”, a adăugat Ciolacu.

Premierul a mai precizat că PSD şi PNL sunt factorul de stabilitate.

”Românii vor trebui, în perioada următoare, ambele partide să le explice proiectul politic. Este un proiect politic poate inedit, dar este un proiect politic corect. Fiecare are dreptul să candideze la locale. Dacă dorim să continue această stabilitate a României, fiindcă eu nu văd cu cine, cu cine să creionăm altă majoritate. PSD să facă cu AUR? PNL să facă cu USR? Au fost la guvernare, noi nu o să facem niciodată cu AUR. Care e stabilitatea, că actorii politici au rămas aceeaşi pe scenă. Să fac cu doamna Şoşoacă? Ne batem joc de ţară. Dra nu decidem noi, decid românii prin votul lor. (...) Noi suntem factorul de stabilitate în cea mai mare criză pe care o trece Ruropa, războiul din Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri