Ciolacu vrea să „termine cu păcănelele”: „Bea săracul om trei țuici și o bere și se apucă și pierde tot salariul”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Premierul României, Marcel Ciolacu. FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, marți seară, la România TV, că „nu se lasă până nu termină cu păcănelele”, explicând că dependența de jocuri de noroc e precum alcoolismul și drogurile. El a mai adăugat că a propus ca păcănelele să nu mai existe în localități cu o populație mai mică de 15.000 de locuitori.

„Sunt bani pe nenorocirea oamenilor, n-am nevoie de banii lor, banii se întorc. Omul se duce cu ei la familie și la copii, se întorc banii în economie. Dependența de jocuri de noroc e precum alcoolismul, precum drogurile. Ăsta e adevărul. Nu vorbim de cei care joacă în anumite limite, de distracție, ocazional, experimental. Noi vorbim de dependență, de oameni care și-au nenorocit familiile, viețile, de oameni care s-au sinucis”, a mai explicat prim-ministrul.

Ciolacu a mai explicat că și președintele Camerei Deputaților l-a informat că au început dezbaterile și cu cei din lumea jocurilor de noroc, și cu ONG-urile și cu păgubiții și că va fi scoasă o lege rapid.

„Am majorat taxele de 10 ori. Toți aveau firme înregistrate în Transnistria, să nu plătească taxe. Am spus clar că în localitățile cu o populație mai mică de 15.000 de locuitori nu au ce căuta păcănelele. Vorbim de 3.000 de localități. Bea săracul om trei țuici și o bere și se apucă și pierde tot salariul la păcănele”, a mai spus el.

Premierul a mai spus cum diverse persoane l-au sfătuit să nu se pună cu jocurile de noroc, dar a explicat că nu îi este frică de cei care îl amenință.

„Mulți mi-au spus să nu mă pun cu jocurile de noroc. Ete, că mă pun. Să mă amenințe în continuare, nu mi-e frică de cei care mă amenință. Nu mă opresc”, a mai declarat el.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri