Video Circ în Senat. Șoșoacă l-a trolat pe Ciucă. „Nu vă e rușine? Dumneavoastră îmi spuneți mie de circ?”

Data actualizării: Data publicării:
scandal in parlament
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost în centrul unui nou scandal, de această dată în Parlament, chiar în timpul votului pentru numirea noului șef al Senatului. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost în centrul unui nou scandal, de această dată în Parlament, chiar în timpul votului pentru numirea noului șef al Senatului. Ea l-a tras la răspundere pe Nicolae Ciucă pentru felul în care s-a încheiat greva din învățământ, dar și pentru acuzațiile de plagiat referitoare la teza sa de doctorat.

Diana Șoșoacă a început să filmeze în Parlament în timp ce i s-a adresat lui Nicolae Ciucă și l-a tras la răspundere pentru modul în care s-a încheiat greva din educație, dar și pentru acuzațiile de plagiat din teza de doctorat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Cum comentați acuzația oamenilor din învățământ că ați trădat împreună cu reprezentanții sindicatelor și sunt dezamăgiți pentru faptul că au fost mințiți și s-a bătut joc de ei. Pentru că din toate solicitările acestora, de fapt, nu s-au ales cu absolut nimic?”, l-a întrebat senatoarea pe Nicolae Ciucă, în timp ce îl filma.

Ciucă a venit și cu răspunsul: „Guvernul și-a închis tot ceea ce a discutat și agreat cu sindicatele. Ieri, după decizie, liderii de sindicat ne-au sunat și ne-au mulțumit pentru modul în care s-a soluționat”.

Șoșoacă nu s-a oprit aici și a insistat, aducând în discuție și acuzațiile de plagiat din teza de doctorat a lui Ciucă.

„Domnule Ciucă, cum este posibil să vreți să ajungeți președinte al Senatului când aveți un plagiat în doctoratul dumneavoastră? Sunteți senator și reprezentanți ai poporului român? Dumneavoastră ce ați reprezentat, domnule Ciucă, în Guvernul României? Toată lumea vă acuză că nu ați reprezentat România. Pentru ce v-ați bătut joc de învățământ. Am dat în dumneavoastră ca să vă apere dânșii? Circ faceți dumneavoastră la Guvernul României pentru că nu vorbiți cu oamenii?”, a continuat Șoșoacă.

Fostul premier a rugat-o pe senatoare „să termine cu circul ăsta ieftin”.

„Este un circ ieftin prin care nu faceți altceva decât vă bateți joc de credința oamenilor”, a mai adăugat Ciucă.

În replică, Șoșoacă i-a răspuns: „Nu vă e rușine? Dumneavoastră îmi spuneți mie de circ?”

Senatul s-a reunit marți dimineață în plen, pentru alegerea preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului. Coaliţia de guvernare l-a susținut pentru această funcţie pe liderul PNL, Nicolae Ciucă. Acesta a fost ales cu 88 de voturi.

Ciucă a preferat să preia conducerea Senatului, a doua funcție în stat, în loc să ocupe o altă funcție în Guvern.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri