Ciucă dă de înțeles că măsurile fiscale, promulgate în urmă cu câteva zile de Iohannis, ar putea fi modificate: „Să vedem efectele”

Data publicării:
nicolae ciuca face declaratii
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, înaintea şedinţei PNL, despre măsurile fiscale adoptate de Executiv, că au convenit ca în funcţie de efectul pe care îl produc aceste măsuri să discute în coaliţie şi vor lua o decizie. Declarația acestuia vine după ce președintele Klaus Iohannis a vorbit despre „reglaje” la câteva zile după ce a promulgat legea.

„În momentul de faţă este o decizie luată şi am convenit ca în funcţie de efectul pe care îl produc aceste măsuri vom analiza, vom discuta în coaliţie şi în funcţie de efecte vom lua o decizie”, a spus preşedintele PNL.

Întrebat dacă plata cu cash rămâne, Nicolae Ciucă a afirmat că „este de asemenea o analiză pe care au discutat-o”.

„Trebuie să vedem care este impactul. Este vorba despre o sumă, discutăm de 5.000 de lei, pe care orice persoană poate să o plătească într-o zi, într-un loc. Dacă are nevoie de să plătească 5.000 de lei în mai multe locuri, poate să o facă. Aşa este prevederea legală”, a explicat Ciucă.

Citește și Ce măsuri fiscale intră în vigoare de la 1 noiembrie. Se elimină unele facilități și se limitează plățile cash

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a transmis, cu ocazia celei de-a XXX-a ediții a Galei Topul Național al Firmelor, că „Guvernul va lua în considerare reglajele necesare, acolo unde acestea se impun, şi va adopta măsuri care să menţină România competitivă în plan fiscal”.

„Ştiu, de asemenea, că măsurile fiscale recent adoptate nu au fost tocmai bine primite de către mediul de afaceri. Am însă încredere că Guvernul va lua în considerare reglajele necesare, acolo unde acestea se impun, şi va adopta măsuri care să menţină România competitivă în plan fiscal, pentru a atrage în continuare investiţii productive, în beneficiul economiei noastre. Consolidarea finanţelor publice, conformarea fiscală şi colectarea sporită a veniturilor la bugetul de stat, performanţa aparatului administrativ şi eficienţa serviciilor publice reprezintă condiţii esenţiale ale unui stat modern, de tip european, aşa cum ne dorim să fie statul român”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la câteva zile de la promulgarea legii care prevede măsurile fiscal bugetare.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri