Ciucă, despre cererea DNA de ridicare a imunității lui Cîţu: „Justiţia să îşi facă datoria”

Data publicării:
nicolae ciuca
Nicolae Ciucă, președintele Senatului: Avem aproximativ 116 kg de ambalaje, de deşeuri, pe cap de locuitor. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că liberalii nu s-au opus niciodată solicitărilor organelor de anchetă pentru urmăriri penale ale parlamentarilor şi la fel se va proceda şi în cazul fostului premier Florin Cîţu, pentru care DNA a cerut ridicarea imunității parlamentare în dosarul vaccinurilor anti-Covid.

„Este o procedură foarte simplă. În momentul în care documentele sosesc la Senat, voi trimite de îndată la Biroul permanent, iar în baza deciziei Biroului Permanent, la Comisia juridică, iar de la Comisia juridică, raportul va fi trimis în plenul Senatului pentru dezbatere şi aprobare. Nu ne-am opus niciodată (urmăririi penale a parlamentarilor - n.r.) şi vom susţine ca Justiţia să-şi facă datoria”, a declarat Nicolae Ciucă vineri, la Timișoara, potrivit Agerpres.

După prezentarea solicitării în Biroul permanent al Senatului, aceasta va fi înaintată Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat joi că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia vaccinurilor anti-COVID-19.

Conform DNA, deşi dozele de vaccin contractate anterior datei de 1 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane faţă de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacţionat şi ordonanţat la plată achiziţia în plus a cantităţii de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului.

În cauză este vorba despre Florin Cîţu (PNL) şi foştii miniştri (USR) ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri