Ciucă, după ce Iohannis și-a anunțat candidatura la șefia NATO: E sprijinită de tot ce a realizat Armata Română în aceşti 20 de ani

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca face declaratii
Nicolae Ciucă Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Nicolae Ciucă a reacționat la scurt timp după anunțul lui Klaus Iohannis privind candidatura sa pentru funcția de secretar general al NATO. „Această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat Armata Română în acești 20 de ani, de eforturi pe care le-a făcut Armata Română și România,” a precizat Ciucă.

„Este foarte bine venit (n.r. candidatura lui Iohannis la șefia NATO), pentru că practic s-a formalizat această candidatură și apreciem că este vorba despre o responsabilitate de asumare a reprezentării României pentru ocuparea unei funcții la nivelul Alianței Nord-Atlantice, după 20 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Alianței Nord Atlantice și, în felul acesta, această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat Armata Română în acești 20 de ani, de eforturi pe care le-a făcut Armata Română și România, prin participarea la toate angajamentele în care Alianța a fost implicată. Sigur, nu este vorba doar de Armata Română, pentru că trebuie să vedem aici întreg sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, care a avut o contribuție esențială în realizarea acestei imagini de pilon, de pivot de stabilitate în regiunea Mării Negre, pe flancul de est și, desigur, în interiorul Alianței Nord Atlantice. Ca atare, vom veni cu argumente cât se poate de solide în ceea ce înseamnă necesitatea unei perspective a țărilor din Europa Centrală și de Est la conducerea Alianței Nord Atlantice,” a declarat Nicolae Ciucă.

 

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri