Ciucă, după ce sindicaliștii din învățământ au anunțat grevă generală: „Am avut un dialog foarte bun”

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă spune că a avut „un dialog bun” cu reprezentanții sindicatelor din învățământ, deși aceștia au anunțat că luni vor începe greva generală. Ciucă a spus că au fost prezentate posibilitățile bugetare actuale și că educația rămâne în continuare o prioritate.

„Am avut un dialog foarte bun și apreciez – așa cum am spus și voi susține de fiecare dată – că educația este și va fi o prioritate pentru Guvernul României și pentru actuala coaliție de guvernare. În urma discuțiilor, am prezentat foarte clar care sunt posibilitățile bugetare ale Guvernului în momentul de față și ne-am angajat să închidem anexa 8 din legea 153, este o asumare care vizează toate categoriile profesionale care au rămas în acea anexă”, a spus premierul.

„Ne-am asumat la nivelul coaliției că în programul de guvernare care va fi aprobat săptămâna viitoare și cu care va intra în funcțiune noul guvern, împreună cu reprezentanții sindicatelor, vom înscrie textul convenit, din care să rezulte foarte clar că educația reprezintă prioritate națională”, a adăugat el.

„Este o abordare cât se poate de sinceră și onestă atât față de toți cei care lucrează în învățământ, de profesori, de personalul nedidactic și este o abordare onestă față de noi, exprimând foarte clar, în momentul de față, care este pe de o parte posibilitatea financiară acum, când vorbim, care este abordarea pentru intrarea în vigoare a legilor Educației și a noii legi a salarizării, așa cum a fost ea asumată prin PNRR”, a mai spus Ciucă.

El a adăugat că luni va avea loc o nouă întâlnire cu sindicatele.

La discuțiile de azi au participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi miniştrii Educaţiei şi cel al Finanţelor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri