Clotilde Armand anunță că a câștigat un proces cu compania de salubrizare Romprest

Data publicării:
clotilde armand vorbeste in conferinta de presa usr
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că, în această săptămână, a obţinut câştig de cauză în instanţă într-un proces care i-a fost intentat de compania de salubrizare Romprest, dosar în care i-au fost cerute, între altele, daune morale în valoare de 500.000 de euro.

„În această săptămână am câştigat unul din procesele intentate de compania de salubrizare.

(...) Compania de salubrizare a cerut judecătorilor mai multe lucruri, printre care ştergerea postărilor mele de pe Facebook în care explicam de ce acest contract este păgubos pentru Sectorul 1, să nu mai scriu despre compania de salubrizare, plata unor daune morale de 500.000 euro şi restituirea unei garanţii de bună execuţie în valoare de 10 milioane lei.

După doi ani de judecată, în care am prezentat magistraţilor toate probele necesare, rapoarte ale Curţii de Conturi şi ale Ministerului Finanţelor, am câştigat acest proces. Toate solicitările companiei au fost respinse ca neîntemeiate”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, duminică.

Armand a reamintit că procesul împotriva sa a fost declanşat urmare a unor declaraţii publice prin care reclama o serie de nereguli ce ar fi fost comise de compania de salubritate.

„Şefii companiei de salubrizare şi-au angajat o casă de avocatură scumpă, nemulţumiţi de declaraţiile mele din noiembrie 2020-iunie 2021, în care reclamam nereguli grave privind contractul de delegare a serviciilor de salubritate: costul uriaş al serviciilor facturate, off-shore-urile unde ajungeau milioanele de euro ale locuitorilor Sectorului 1, cine este, de fapt, în spatele firmei şi cine din fostele administraţii locale (PSD şi PNL) le-a fost complice în cel mai mare furt din bani publici din România post-decembristă. Tot ce am spus public a fost confirmat de ancheta DNA, în iulie 2022, există un prejudiciu record de 200 milioane euro”, a precizat Clotilde Armand.

În acelaşi context, aceasta susţine că nu este intimidată de astfel de atacuri, pentru că „are dreptatea de partea sa”.

„Aşadar, pe lângă şantajul mediatic la care am fost supusă în ultimii doi ani, mă confrunt în instanţă cu o hărţuire judiciară fără precedent în administraţia publică din România. Nu mă intimidează astfel de atacuri şi am câştigat toate procesele până acum, pentru că dreptatea este de partea mea”, a transmis Clotilde Armand.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri