Clotilde Armand, în mijlocul unui scandal major din cauza banilor pentru spitale. Firea: O decizie aberantă, mergem până în instanță

Data actualizării: Data publicării:
clotilde armand vorbeste in conferinta de presa usr
Clotilde Armand. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD, a declarat, luni, că social-democrații vor ajunge inclusiv în instanță dacă nu vor putea opri "decizia aberantă" a primarului Clotilde Armand și a consilierilor locali ai PNL, USR-PLUS și PMP de la Sectorul 1 privind transferul a patru spitale din București în administrarea unităților sanitare respective.

UPDATE 13.05. La scurt timp după declarațiile făcute de Gabriela Firea, Clotilde Armand a transmis un mesaj pe Facebook, în care acuză social-democrații de propagandă și ipocrizie.

"Astăzi am avut o vizită la Primărie. Un grup de parlamentari PSD în frunte cu dna. Firea (domnul parlamentar PSD cu diamantele nu se regăsea în acest grup). De ce au venit? Propagandă și ipocrizie. PSD a convocat vineri o ședință să anuleze HCL-ul prin care spitalele din Sectorul 1 trec în administrarea unităţilor sanitare. Acum, spre deosebire de trista administrație PSD din trecut când dna Firea nu lăsa pe nimeni în Primăria Capitalei să participe la ședințele CGMB eu le-am dat voie acestor manipulatori PSD în Sala de Consiliu și i-am lăsat să vorbească singuri. Da, da. Au vorbit singuri. La propriu. Sala era goală. Pentru că USR, PNL, PMP n-au participat la acest circ mizerabil mediatizat de PSD. Așadar, rămâne cum am stabilit... dnă senator. Nu se taie finanțarea banilor de la spitale așa cum fals ați declarat.

PS: Stimați pesediști, sunteți ultimele persoane din România care au căderea morală să vorbească despre spitale sau despre lipsa finanțării din Sănătate", a scris Clotilde Armand pe Facebook.


Firea a spus că PSD va depune un proiect de hotărâre prin care se dorește ca spitalele în cauză să fie preluate în administrarea Primăriei Capitalei, pentru că ele nu se pot susține singure financiar.

Gabriela Firea s-a prezentat la o ședință a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1, la care a spus că au participat doar nouă consilieri locali.

"Cei de la PNL, USR-PLUS și PMP au absentat. Faptul că nu s-au prezentat la această ședință nu arată doar lașitate din punct de vedere politic, ci și lipsă de respect față de cetățeni, pentru că aceștia ar fi avut nevoie ca ei să îndrepte eroarea de săptămâna trecută.

Nu ne oprim aici. Noi am propus în această ședință, convocată de îndată, anularea proiectului de săptămâna trecută, deci revocarea acestuia, nu s-a putut prin neîndeplinirea cvorumului de ședință.

Mergem mai departe. Consilierii generali social- democrați vor depune la secretariatul Primăriei Generale a Capitalei și Consiliului General un proiect de hotărâre prin care dorim să fie preluate aceste patru spitale în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, deoarece acestea nu se pot susține financiar singure, nu pot fi lăsate de izbeliște, iar primarul general a scris pe Facebook o declarație ambiguă, în care arată, de asemenea, o lipsă crasă de responsabilitate față de cetățeni și lipsa empatiei – asta este cel mai îngrozitor, de fapt acesta este lucrul cel mai dureros, faptul că arată că nu le pasă de oameni.

Pentru ei contează doar cifrele, care sunt reci și seci, dar dincolo de cifre sunt oamenii și arată atât primarul Sectorului 1, cât și primarul general că nu le pasă absolut deloc de cetățeni. Văd că nu le pasă nici măcar de cei care i-au votat", a declarat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, toți consilierii locali PSD de la Sectorul 1 au semnat o plângere prealabilă înaintată prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu: "Așteptăm din partea domniei sale o reacție la aceste documente și vom merge în continuare, repet, cu toate acțiunile, inclusiv în justiție, dacă nu vom putea opri altfel această decizie aberantă a doamnei primar de la Sectorul 1 și a consilierilor locali de la PNL, USR-PLUS și PMP".

Săptămâna trecută, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spunea că în ședința Consiliului Local au fost trecute 4 spitale de la primăria de sector la Consiliul General al Municipiului București și că nu s-a pus problema tăierii finanțării pentru acestea. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a răspuns că Primăria Capitalei este dispusă să preia acele proiecte și instituții din București de care "nu se poate ocupa" altcineva.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri