Codrin Ștefănescu îl susține pe Liviu Pleșoianu la alegerile prezidențiale

Data publicării:
codrin-stefanescu-fb

Se împart taberele în PSD în privința candidatului la alegerile prezidențiale. Codrin Ștefănescu, candidat care a ieșit al treilea pentru funcția de secretar general al PSD, a anunțat duminică susținerea lui pentru Liviu Pleșoianu la alegerile prezidențiale. Acesta din urmă a ieșit al doilea în alegerile interne pentru funcția de președinte al partidului.

„Vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut în toate aceste zile! Vreau să le mulțumesc celor 466 de colegi care m-au votat la Congres! Voi mi-ați demonstrat că există încă curaj și oameni de caracter. Vreau să le mulțumesc și celor care m-au trădat! Mult mai mulți! Oameni pe care i-am susținut și apărat. Voi mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând. Adică lași, lipsiți de scrupule și fără de cuvânt. Ceea ce nu voi accepta niciodată! Îl voi susține pe Liviu Pleșoianu pentru alegerile prezidențiale dacă rămâne consecvent ideii de a candida! Ceea ce îmi doresc cu adevărat! Adevărata bătălie abia începe!”, a scris Codrin Ștefănescu, pe pagina de Facebook.

Sâmbătă, deputatul Liviu Pleşoianu a declarat în urma votului final de la Congresul PSD, că va candida cu siguranţă la alegerile prezidenţiale „într-un fel sau altul”.

„În niciun caz nu mă voi răzgândi. Voi merge mai departe. Mai urmează un congres la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august şi vom vedea atunci ce se întâmplă. Dacă nu voi fi susţinut, voi anunţa la momentul respectiv ce voi face mai departe. Eu am spus că voi candida şi voi candida cu siguranţă, într-un fel sau altul. (...) Ce înseamnă sprijinul PSD până la urmă? PSD pentru mine nu este CEx. PSD este alcătuit din oameni şi pulsul oamenilor eu l-am cam luat”, a declarat el.

În opinia sa, pentru ca PSD să câştige alegerile prezidenţiale are nevoie de prezidenţiabili care să aducă voturi din afara bazinului clasic al partidului.

„Dacă PSD mai vrea să câştige vreodată alegerile prezidenţiale trebuie să înţeleagă, extrăgându-mă pe mine din ecuaţie, că e nevoie de oameni care să candideze pe această funcţie, să fie prezidenţiabili, capabili să aducă voturi şi din afara bazinul clasic al PSD, să convingă, aşa cum a convins partidul, în 2016, oameni care nu făceau parte din bazinul clasic să dea acestui partid acest scor foarte mare”, a fost de părere Pleşoianu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri