Confirmare de la Cotroceni. Vizita lui Klaus Iohannis în Republica Moldova a fost amânată

Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 3 -1

Foto: Presidency.ro

Președintele a vorbit la telefon cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, despre „contextul politic postelectoral din Republica Moldova și negocierile în vederea alcătuirii unui nou guvern”, se arată într-un comunicat al președinției.

Cei doi șefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în Republica Moldova condițiile pentru vizita de stat a Președintelui României, programată inițial pentru 22-23 ianuarie a.c. Ambii înalți oficiali au opinat că alegerea conducerii Parlamentului și validarea unui guvern la Chișinău vor asigura condițiile unui dialog politic cuprinzător și pragmatic, orientat spre susținerea parcursului european al Republicii Moldova. În final, s-a convenit ca vizita de stat la Chișinău a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern”, se mai arată în comunicat.

Secretarul general al Preşedinţiei Republicii Moldova, Ion Păduraru, spunea încă de săptămâna trecută că vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău se amână pentru că Republica Moldova nu are încă un nou guvern şi nu a fost aleasă conducerea Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri