Consilier general: Companiile municipale, deși înființate ilegal, antamează cheltuieli de 500 milioane de lei

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea - george calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Consilierul general Ana Ciceală (USR) susține că „risipa merge mai departe” la Primăria Capitalei și că, deși instanța a spus că au fost înființate ilegal, companiile municipale au inițiat proceduri de achiziții de peste 500 milioane de lei.

gabriela-firea-amr-buget-2019-inquam-ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Firea sparge 500 de milioane de lei din banii tăi pe companiile înființate ilegal pentru gașca de profitori din jurul ei. Aici au ajuns bucureștenii din cauza PSD: Dragnea taie banii de la bugetele locale, iar ce rămâne e prăduit de Firea. Le «mulțumim» cu un vot pe 26 mai și anul viitor? Deși Curtea de Apel București a stabilit că toate companiile municipale au fost înființate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, risipa merge mai departe”, scrie Ana Ciceală, într-o postare pe Facebook.

Aceasta susține că doar în luna ianuarie a anului 2019, companiile municipale au inițiat proceduri de achiziții de 508.018.618.

„Iată mai jos doar câteva dintre ele:

1. Compania Eco Igienizare vrea să cumpere 40 autospeciale, 3 autoturisme și 1 autovehicul transport cadavre șobolani (!).

2. Compania Energetica are în derulare peste 10 proceduri, în valoare totală de 142.213.501 lei.

3. Compania întreținere Arbori vrea să cumpere utilaje în valoare de 8.828.570 lei.

4. Compania Managementul Traficului are și ea licitații în valoare de 12.444.948 lei.

5. Compania Străzi, poduri și pasaje are în desfășurare licitații în valoare de 338.355.623 lei.

6. Compania de Consolidări are în desfășurare o licitație pentru echipament de sterilizare și dezinfectare.

În loc să aplice hotărârea instanței, Gabriela Firea insistă ca toate companiile să facă cheltuieli și să consume cât mai mult și cât mai repede banii transferați din bugetul Capitalei!”, scrie Ciceală.

Curtea de Apel București a decis, la finalul lunii noiembrie 2018, anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor municipale. Soluția este definitivă și vine la capătul unui proces inițiat de USR București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri