Crin Antonescu, de la critic la apărător al justiției

Data publicării:
crin antonescu -Mediafax Foto-Alexandru Solomon

Suntem însă la putere? Eu cred că nu. Atâta vreme cât alte instituții decât cele alese de cetățeni schimbă sau numesc miniștri, mă refer la ANI sau DNA, nu suntem la putere”, declara președintele PNL la 9 septembrie.

Peste câteva săptămâni, la 27 septembrie, liderul PNL declara: „Suspiciunea mea este că DNA protejează oamenii politici apropiati lui Traian Băsescu, lideri ai PDL asupra cărora sunt foarte multe suspiciuni, plângeri penale cărora nu li se dă un raspuns”.

 „Nu întâmplător ANI nu are activitate de un an decât PNL. Nu întâmplător cea mai mare parte din activitatea DNA pare să fie dedicată doar PNL”, mai declara, luna trecută, copreședintele USL.

Apărător al justiției

Vineri, liderul PNL l-a plasat pe Victor Ponta de aceeaşi parte a baricadei cu Traian Băsescu şi i-a acuzat pe amândoi că vor să controleze justiţia. Mesajele preşedintelui şi premierului pe tema înlocuirilor de la DNA sunt inacceptabile şi profund nedemocratice, a afirmat Crin Antonescu. El l-a avertizat pe Victor Ponta că respectarea independenţei justiţiei este o condiţie pentru stabilitatea USL.

În opinia liderului PNL, cele două Palate îşi dispută cu aceleaşi arme controlul Justiţiei.

În calitate de copreşedinte al USL, Crin Antonescu îi transmite un avertisment partenerului de la PSD: „Victor Ponta trebui să ştie că oricine încearcă să intimideze, să influenţeze sau să controleze procurori sau înstante în România va avea în mine un adversar”.

Preşedintele PNL consideră că pactul de coabitare trebuie întrerupt imediat pentru că nu are acoperire constituţională: „Ne înţelegem doi oameni ce şi cum din sistemul de putere trece de la mine la tine”.

Premierul a refuzat să comenteze criticile colegului de alianţă. Victor Ponta a spus că tot ceea ce îşi doreşte este să fie linişte si pentru asta este dispus să discute cu toti cei implicaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri