Crin Antonescu ia apărarea lui Dragnea și Dăncilă: Eşecul referendumului nu e motiv de demitere

Data actualizării: Data publicării:
crin

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu spune că eşecul referendumului de la sfârşitul săptămânii trecute nu este motiv de demitere a guvernului. El adaugă că nici preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu trebuie să îşi dea demisia din această cauză.

Totodată, Crin Antonescu a precizat că el a votat pentru modificarea Constituţiei solicitată de semnatarii iniţiativei Coaliţiei pentru Familie şi că nu crede că s-ar fi întâmplat ceva rău dacă acest referendum ar fi fost validat.

Nu ştiu cine a vândut referendumul, nu ştiu cine l-a cumpărat. Dacă ar fi trecut referendumul, nu s-ar fi întâmplat nimic rău, din punctul meu de vedere. Eu am votat pentru. Domnul Tăriceanu s-a dus la Bruxelles cu problema protocoalelor şi s-a întors cu problema referendumului. Dar nu cred că din cauza Bruxelles-ului a eşuat referendumul. Unii au vorbit despre căsătoria dintre om şi capră, alţii despre căsătoria dintre femeie şi cocoş, unii au crezut că e o manevră de-a lui Dragnea. Eşecul referendumului nu e motiv de demitere a unui guvern, sunt multe alte motive pentru demitere. Din funcţia de preşedinte al unui partid, de exemplu al PSD, nu se pleacă atunci când vor opozanţii sau oamenii, ci când vrea partidul. Dragnea nu trebuie să îşi dea demisia din cauza eşecului referendumului”, a declarat Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la România TV, potrivit Agerpres.

Președintele USR, Dan Barna, a spus, duminică seara, că formaţiunea sa cere demisia acestui guvern pentru că „a aruncat 40 de milioane de euro pe o fantasmă”. De asemenea, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus că motivul principal pentru care oamenii nu au venit la vot este „confiscarea acestui referendum de către Liviu Dragnea”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri