Exclusiv Crin Antonescu: PSD s-a îmbrăcat, tuns altfel, a învățat limbi străine, dar animalul politic este același

Data publicării:
Screenshot 2023-12-23 121826
Fostul lider PNL Crin Antonescu. Foto: captură video Digi24

Lupul își schimbă părul, dar năravul ba. Asta crede fostul președinte PNL Crin Antonescu atunci când spune că PSD nu se schimbă. „PSD-ul e un animal politic, care nu are cum să se schimbe”, a declarat fostul președinte PNL în exclusivitate la Digi24.

Crin Antonescu: „PSD-ul actual e ca o persoană care a fost îmbrăcată altfel, e tunsă altfel, a învățat ceva limbi străine, folosește cuțitul și furculița într-un mod diferit de cum îl folosea înainte. E o metaforă, nu ironie. E un PSD chiar greu de recunoscut uneori. Unii spun un PSD domesticit, alții spun un PSD emasculat. Nu sunt de acord nici cu una dintre aceste formule, dar este un PSD schimbat, sub acest aspect, al înfățișării. În profunzimea sa nu cred că făptura e alta.

Avem aceeași vietate, ca și la PNL. Aceste metafore cu conotații zoologice nu vreau să supere pe nimeni. E o vietate care nu are cum să se schimbe, pentru că ea s-a născut într-un anumit fel, a crscut, s-a dezvoltat. Se pot schimba atitudini, linii politice, chiar opțiuni majore, dar, în esență, animalul politic care este PSD este fundamental același”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri