Cristian Buşoi, validat secretar general al PNL

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Busoi

De astăzi, Raluca Turcan este, oficial, preşedintele interimar al PNL, iar Cristian Buşoi devine numărul doi in partid. Peste 4 luni liberalii îşi vor alege o nouă conducere şi vor avea şi un nou statut de funcţionare. Modificările nu au fost, însă, primite cu bucurie de toată lumea. Şefii de filiale nu sunt de acord cu o prevedere care le-ar interzice să deţină, simultan, funcţii şi la nivel naţional.

În faţa liberalilor veniţi din întreaga ţara, şefii partidului au încercat să explice de ce a pierdut PNL alegerile, relatează Digi24.

Cauza majora a pierderii alegerilor a fost mesajul incorent și lipsit de consistenţă exact față de oamenii care doreau să se regăsească în PNL”, afirmă Raluca Turcan.

Lipsa de unitate din sânul partidului, dar şi lipsa unui program de guvernare în toată puterea cuvântului au fost alte cauze identificate de liberali pentru eşecul de la Parlamentare.

PNL îşi va alege o nouă conducere pe 17 iunie într-un congres la care sunt aşteptaţi peste 5000 de delegaţi. Până acum şi-au anunţat candidaturile Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban.

Cristian Buşoi a fost ales cu majoritate de voturi în funcţia de secretar general al partidului. El îi ia locul lui Marian Petrache, care s-a retras după ce a aflat că are un dosar la DNA. Numirea sa nu a mulţumit pe toată lumea.

Noul statut votat astăzi le interzice şefilor de filiale să deţină funcţii la nivel naţional în partid. Prevederea i-a revoltat pe unii aleşi locali ai PNL.

Potrivit noului statut votat astăzi de liberali, partidul va fi condus de un preşedinte, un secretar general, 4 prim- vicepreşedinţi şi 8 vicepreşedinţi.

Conducerea centrală va fi completată de 16 membri aleşi din rândul liderilor de organizaţii cu rezultate bune în alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri