Cum încearcă USR să dea jos Guvernul Dăncilă prin forță? Liviu Pop: Strângeau semnături

Data publicării:
170904_LANSARE_COMPENDIU_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea liviu pop
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raspunsuri incredibile oferite de senatorul PSD Liviu Pop, într-o intervenție telefonică la Digi24, vorbind despre scrisoarea trimisă de Viorica Dăncilă la Bruxelles, Comisiei Europene. El a susținut că o dovadă a încercării USR să dea jos Guvernul PSD-ALDE prin forță este strângerea de semnături pentru „Fără penali în funcții publice”.

Liviu Pop, senator PSD: Este absolut normal ca premierul să informeze sau să înainteze un document către partenerii noştri de la Bruxelles, în condiţiile în care unii actori politici încearcă dărâmarea Guvernului, ales democratic în 2016, prin forţă.

Alice Iacobescu, jurnalist Digi24: Există dovada că unii actori politici încearcă dărâmarea Guvernului prin forţă?

Liviu Pop: Bineînţeles! Cei de la USR strângeau semnături...

Alice Iacobescu: Semnături pentru ce?

Liviu Pop: Semnături pentru o iniţiativă cetăţenească pe care o fac ei cu ,,Fără penali în funcţii publice".

Alice Iacobescu: Ce legătură are asta cu dărâmarea prin violenţă a Guvernului?

Liviu Pop: Dacă ne referim la acţiuni în forţă, am făcut un apel public la preşedintele USR să ne spună dacă, dintre acele persoane care au lovit femeia jandarm, există semnatari ai iniţiativei sau persoane care au adunat semnături pentru USR.

Alice Iacobescu: Şi dacă ar fi, ce?

Liviu Pop: E încă o dovadă în plus că acel miting pe care, în primă fază, l-au cerut să fie autorizat o asociaţie şi care, până la urmă, a fost un miting ilegal, a fost compromis de implicarea partidelor politice, în frunte cu preşedintele statului, care este în campanie electorală.

Alice Iacobescu: Oare de ce nu a fost făcut public acest document?

Liviu Pop: Nu ştiu, întrebaţi-o pe doamna Dăncilă. Deşi nu cred că orice corespondenţă între Guvernul României şi partenerii strategici trebuie facută publică. A tras un semnal de alarmă. Cu ce a greşit doamna Dăncilă?

Alice Iacobescu: Dacă doamna Dăncilă nu comunică cu propriii cetăţeni, vi se pare firesc să comunice cu Comisia Europeană?

Liviu Pop: Bineînţeles că doamna Dăncilă comunică şi cu propriii cetăţeni, şi cu Comisia Europeană şi celelalte instituţii cu care România colaborează.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri