Dan Barna: Intrăm la guvernare fără să clipim, după anticipate

Data publicării:
Dan Barna
Foto: InquamPhotos/George Călin

Președintele USR și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a declarat joi, la Bistrița, că partidul său va intra la guvernare doar după alegerile anticipate. Barna este de părere că anticipatele ar putea fi organizate dacă toate partidele din opoziție semnează un pact prin care își asumă acest obiectiv. Anticipatele pot fi organizate abia anul viitor, după ce Parlamentul ar respinge două propuneri consecutive de premier, în termen de 60 de zile, situație în care legislativul este dizolvat.

„Dacă partidele care sunt astăzi în opoziție bat palma și decid să facem alegeri anticipate nu există nicio probelmă, de niciun fel.”, susține Dan Barna.

Dan Barna afirmă că USR va intra la guvernare imediat ce un rezultat în alegeri va confirma că există o majoritate.

„Soluția corectă este aceea să ne întoarcem la popor, după care vom intra la guvernare fără să clipim, pentru că alianța USR-PLUS este opțiunea pe care o are România. Ne asumăm să preluăm guvernarea după anticipate, imediat ce vom avea un rezultat care să arate o majoritate parlamentară.”, a mai declarat Dan Barna.

Președintele USR, a spus, din nou, că partidul său va susține parlamentar un guvern care își asumă câteva obiective.

„Vom susține parlamentar orice guvern care își asumă anticipatele, modificarea oug 114, alegerea primarilor în două tururi.”, spune Barna.

În legătură cu moțiunea de cenzură, Dan Barna se arată optimist, deși discuțiile par că înaintează greu, iar succesul unei moțiuni depinde de susținerea Pro România și ALDE.

„Eu sunt foarte optimist. Noi am strâns deja semnăturile și transmit și celorlalte partide ALDE, Pro România, PMP să completeze și ei lista de semnături pentru a ajunge la 233.”, susține președintele USR.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri