Dan Barna, reacție la declarațiile lui Eugen Teodorovici: E o abordare medievală, de a vedea tinerii legați de glie

Data publicării:
Dan Barna vorbește într-o emisiune la Digi24
Dan Barna, președintele USR. Foto: Digi24

Președintele USR, Dan Barna, a criticat propunerea lui Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, care a propus ca studenții să rămână câțiva ani să muncească în România după terminarea facultății.

Asta e problema cu care se confruntă România, e modul medieval de a vedea românii și tinerii,

să știi că ai niște oameni legați de glie. Nu ne surprinde, arată limitarea de viziune a ceea ce a însemnat PSD și mai ales Teodorovici. Într-o lume care devine globală, mai deschisă spre Europa, spre toată planeta, ideea că ai putea să le spui tinerilor să rămână legați de glie arată cât de în urmă am rămas noi ca societate, cu niște politicieni nu de anii 80, e o abordare de tip medieval. E o aberație”, a spus Dan Barna la Digi24.

Să crezi că măsurile de stimulare a tinerilor să rămână în România țin de gratuitate pe transport? Suntem ridicoli. Vedem că echipa înnoitoare din PSD - Liviu Dragnea a plecat - cu astfel de exemple plecăm în galop de cai în Evul Mediu”, a mai spus Dan Barna.

El adaugă că multinaționalele, care sunt principalul angajator din România, dar care au fost adesea criticate de PSD, sunt dispuse să se implice în educație, în sănătate, în proiecte de infrastructură.

România are o creștere economică pentru că mediul privat, agenții economici, tinerii s-au adaptat la economia de secol 21. Statul trebuie să se adapteze. Dar pentru asta trebuie oameni competenți și onești și asta nu avem, în guvernul României”, a mai spus Dan Barna.

Declarațiile sale vin după ce Eugen Teodorovici a vorbit despre posibilitatea ca tinerii să rămână în țară și să lucreze aici câțiva ani, după terminarea studiilor.

De ce nu întrebăm şi discutăm cu studenţii: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultăţii, nu cumva ar fi corect, din toate punctele de vedere, ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii?”, a spus ministrul finanțelor, la Antena 3.

Statul român investeşte foarte mult în studenţi, dar după aceea marea lor parte se duc... (să muncească în afara ţării n.r.). Se dau acele credite, împrumuturi pe termen lung pentru studenţi. Şi poate ar trebui să punem asta în balanţă, nu cumva ar trebui ca după terminarea studiilor, statul, investind în tine, în facilităţi pe transport, în şcoală ...Şi poate găsim scheme de finanţare să încurajăm studenţii să şi facă ce au de făcut şi mai bine”, a mai spus Eugen Teodorovici.

La sfârșitul anului trecut, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a stârnit un val de polemici după ce a declarat că ar vrea ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, iar după aceea să își caute de lucru în altă țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Care ar fi cauza morții lui Andrei Versace. Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori
Digi FM
Un cântăreț de 35 de ani a murit electrocutat, în timp ce susținea un concert. Bărbatul era căsătorit de doar...
Pro FM
Britney Spears, noi detalii după divorțul de Sam Asghari: „Nu voi mai fi niciodată cu un alt bărbat”
Film Now
Julia Roberts, fotografie inedită cu soțul ei, la aniversarea a 22 de ani de căsnicie. Fanii: „Dragostea...
Adevarul
Cel mai eficient tratament pentru alcoolici. Cum recunoaștem semnele
Newsweek
Ce bere este bună pentru stomac și nu îngrașă? Care este ”secretul”? Este demonstrat științific
Digi FM
Fostul astronaut Buzz Aldrin, declarații despre Anca, românca pe care a luat-o de soție: „Sunt cel mai...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Primul soț al lui Shannen Doherty, un actor cu trecut întunecat și „un supraviețuitor al cancerului”: Ea a...
UTV
Anitta a atras toate privirile intr-un bikini cu steagul Romaniei. Artista a fost surprinsa pe un yacht in...