Daniel Suciu îi dă replica lui Klaus Iohannis: „Noi nu suntem ăștia, suntem Guvernul României”

Data actualizării: Data publicării:
daniel suciu inquam octav ganea 20190219225140_OGN_5105-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Daniel Suciu, care a depus vineri jurământul în funcția de ministru al Dezvoltării, a criticat discursul ulterior al președintelui Klaus Iohannis despre buget.

Întrebat dacă a fost surprins că președintele l-a acceptat foarte repede în funcția de ministru al dezvoltării, spre deosebire de Lia Olguța Vasilescu, Daniel Suciu a spus: „Domnul președinte este mereu surprinzător. Nu știm niciodată la ce să ne așteptăm de la domnia sa, uneori, pentru o foaie de hârtie cu explicații are nevoie de 4-5 zile, poate chiar o săptămână, alteori respinge nejustificare propunerile de miniștri, așa cum a fost cazul doamnei Lia Olguța Vasilescu, și surprinzător sau nu, nu trebuie să evaluăm noi neapărat acest lucru”, a spus Daniel Suciu.

„Cred că președintele nu trebuie convins să respecte legea. Orice președinte trebuie să fie un om responsabil”, a răspuns noul ministru întrebat cum a reușit să-l convingă pe președinte să-l accepte.

El a ținut să facă însă o precizare - a fost deranjat de modul în care președintele se adresează unor „parteneri de scenă politică”, guvernanților. „Nu cred că din poziția de președinte te poți adresa  așa la acest nivel. Noi nu suntem ăștia, noi suntem Guvernul României și chiar nu cred că o colaborare instituțională, fie și printr-un discurs politicianist sau într-un discurs politicianist pot să se strecoare asemenea apelative. Cred că ține de demnitatea fiecăruia cum își respectă funcția”, a spus Daniel Suciu, noul ministru al Dezvoltării Regionale, la Digi24.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională a României cu privire la proiectul de buget pe anul 2019. De asemenea, șeful statului a criticat PSD: pentru spitale regionale nu au bani, dar pentru ei au. „PSD și-a tras bani de 20 de ori mai mult decât anul trecut, pentru asta au bani”, a declarat Iohannis.

Acum câteva zile, un ministru PSD, întrebat fiind cum e cu spitalele regionale, mult discutatele, promisele spitale regionale, răspuns stupefiant, zicea ministrul PSD că avem bani pentru proiectare. Auzi, în al treilea an de guvernare au bani pentru proiectare. Aceștia nici nu vor să realizeze spitalele. Ăștia nu vor să realizeze investiții publice. Promit și nu fac”, a spus azi președintele.

Daniel Suciu a confirmat , pe de altă parte, o declarație făcută tot la Digi24 de ministrul Muncii, Marius Budăi, că alocațiile pentru copii nu mai pot fi mărite de la 1 martie pentru că nu a fost promulgat bugetul. Aceasta, chiar dacă Guvernul a dat o ordonanță de urgență în acest sens. Ministrul spune însă că se caută în continuare soluții.

Întrebat cum a fost atmosfera la Cotroceni, în momentul depunerii jurământului, pentru că a părut cam glacială, ministrul Suciu a spus: „Eu m-am dus să depun un jurământ de credință față de țara mea și nu neapărat să interacționez cu președintele, dacă președintele a fost într-o zi proastă și n-a avut chef de vorbă. Am interacționat exact cât a impus limită domnia sa și cam atât. Noi fiind ăștia de la guvernare, că îmi sună destul de neplăcut discursul prezidențial”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine este Andrei Nae, profesorul universitar care a scandalizat Internetul, după ce a apărut cu o fustă...
Digi FM
“Sunt șocat de ce se întâmplă pe străzile din București”. Un turist olandez, uimit de ce se întâmplă în...
Pro FM
Chipul Madonnei, tot mai transformat. Artista, protagonista unei inedite ședințe foto într-o mașină vintage
Film Now
Mark Wahlberg și-a dat gata fanii: la 2 noaptea în sala de sport, dedicat scopului de a fi în cea mai bună...
Adevarul
De câți ani are nevoie Putin pentru a reface armata rusă, conform șefului armatei britanice
Newsweek
Tânără născută în închisoare, acceptată la Harvard, una dintre cele mai mari universități din lume
Digi FM
“Sunt șocat de ce se întâmplă pe străzile din București”. Un turist olandez, uimit de ce se întâmplă în...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Cum a reușit un câine să incendieze locuința stăpânilor săi. Momentul a fost surprins de camerele de...
Film Now
Cine e noul iubit al Sofiei Vergara. Cel care a cucerit-o are o profesie importantă, a trecut printr-un...
faza de joc din meciul fcsb maccabi tel aviv
FCSB a remizat cu Maccabi Tel Aviv, scor 1-1, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor