De ce nu-l vrea Nicuşor Dan pe Dacian Cioloş în USR

Data publicării:
Nicusor Dan si Dacian Ciolos_USR_CIOLOS_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Nicuşor Dan nu și-ar dori ca Dacian Cioloş să se alăture Uniunii Salvaţi România, chiar dacă cei mai mulți dintre membrii formațiunii ar vrea acest lucru.

Nicusor Dan si Dacian Ciolos_USR_CIOLOS_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Transformarea USR în „partidul lui Cioloş” și decontarea compromisurilor făcute de fosta guvernare se numără printre argumentele liderului Uniunii.

Cei mai mulţi dintre membrii USR cred însă că intrarea fostului premier în partid ar fi benefică. Motiv pentru care o echipă a USR a fost deja mandatată să discute cu Dacian Cioloş. Drept urmare, decizia de a participa la această discuţie şi de a deveni apoi membru USR este la Dacian Cioloş, a explicat Nicuşor Dan care spune că se va supune majorităţii.

În clipa de faţă, brandul "Dacian Cioloş" este mai bine definit decât brandul USR. Din acest motiv USR va deveni pentru opinia publică "partidul lui Cioloş” şi prin asta va dispare imaginea de independenţă faţă de partidele vechi. Este notoriu că Dacian Cioloş a negociat pentru a intra în PNL înainte să înceapă discuţiile pentru intrarea în USR.

Chiar dacă aduce pe termen scurt un plus pentru USR, pe termen mai lung poate limita imaginea USR la performanţă guvernului Cioloş, cu toate compromisurile ei.

În publicul reformist care simpatizează (cumulat) cu "Dacian Cioloş şi USR" există un clivaj între un public „moral” şi un public „pragmatic”. În acest moment, Dacian Cioloş şi echipa să par orientaţi înspre "soluţia pragmatică”. Aşa că un partid nou-creat al lui Dacian Cioloş funcţionând separat plus USR ar putea cuprinde împreună ambele publicuri - funcţionând complementar”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri