De ce nu se votează guvernul săptămâna aceasta. Meleșcanu: Miercuri a fost Colectiv și poate nu e cea mai bună zi

Data publicării:
melescanu audiat la DNA inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, spune că ziua de miercuri, dorită de PNL pentru votul de învestire a noului Guvern, nu este potrivită deoarece pe acea dată, 30 octombrie, a avut loc tragedia de la Colectiv, în urmă cu patru ani. Meleșcanu a adăugat că audierea propunerilor de miniștri joi nu este adecvată deoarece atunci este sărbătoarea morților.

Există anumite sensibilități de care a trebuit să ținem seamă. Adică miercuri a fost Colectiv și am găsit cu toții că poate nu e cea mai bună zi pentru activitatea Parlamentului și pentru joi, când se puteau face în continuare audieri s-a ajuns la concluzia că e sărbătoarea morților și nu putem să o facem, s-o forțăm”, a spus Teodor Meleșcanu, potrivit Mediafax.

Întrebat ce legătură are calendarul de învestire a Guvernului cu tragedia de la Colectiv, președintele Senatului a spus: Întrebați-i pe cei care au ridicat problema.

Teodor Meleșcanu a declarat că audierea miniștrilor din noul Guvern Orban va avea loc marți și miercuri, de la 9.00 dimineața până seara, urmând ca votul pentru învestirea Executivului să fie dat în plenul reunit de luni, de la ora 14.00. Întrebat de ce a fost respins calendarul propus de PNL, șeful Senatului a precizat că nimeni din Birourile permanente reunite nu a insistat asupra acestui program.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri