Demisie din PSD. Adrian Dobre, fost purtător de cuvânt al partidului, trece la partidul lui Ponta

Data actualizării: Data publicării:
adrian dobre corina cretu victor ponta

Adrian Marius Dobre, fost purtător de cuvânt al PSD și fost secretar de stat, a anunțat sâmbătă seara că pleacă din PSD și trece la PRO România, partidul lui Victor Ponta. Politicianul își motivează gestul prin faptul că PSD a intrat pe „un drum antieuropean, un drum al extremei și populismului, cu un discurs al urii”, în care nu se mai regăsește.

Adrian_Dobre_PSD
Adrian Marius Dobre, fost purtător de cuvânt al PSD, a trecut la partidul lui Victor Ponta, PRO România

„PSD a intrat din păcate pe un drum fără întoarcere. Un drum antieuropean. Un drum al extremei și al populismului. Cu un discurs al urii, menit să divizeze și să antagonizeze clasele sociale. Dar social-democrația nu este despre ură. Socialădemocrația înseamnă incluziune, toleranță și bunăstare, șansă la viață și la dezvoltare personală.  Am cumpănit îndelung și am luat o decizie importantă pentru mine. Din aceste considerente, prieteni, de astăzi sunt ProRomania! Singură alternativă social democrată și europeană din România!”, a scris Adrian Dobre pe contul de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În urmă cu un an, Adrian Dobre demisiona din funcția de purtător de cuvânt al PSD. Întrebat dacă ştie motivul demisiei lui Dobre, liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea atunci că „nu este purtărorul de cuvânt al purtătorului de cuvânt”.

Adrian Dobre era în PSD din 2010 și se declară un admirator al fostului premier Adrian Năstase. „Am urmărit personalitatea politică a fostului premier Adrian Năstase. Am avut onoarea să lucrez cu preşedintele Consiliului Naţional al PSD o perioadă. Până când a fost băgat la puşcărie în urma unui simulacru de proces. Am urmat apoi calea politică social-democrată, am muncit zdravăn şi cu multă plăcere mulţi ani. Am fost întotdeauna un om de stânga, deşi am muncit toată viaţa în mediul privat. Am ocupat poziţia de secretar de stat şi purtător de cuvânt al PSD", se mai arată în postarea acestuia de pe Facebook, care este însoțită de o fotografie în care apare alături de Victor Ponta și de Corina Crețu, candidat la europarlamentare din partea PRO România.

Când era purtător de cuvânt al PSD, Adrian Marius Dobre a fost demis din funcția de secretar de stat de fostul premier Sorin Grindeanu, în momentul în care acesta din urmă era în război cu Liviu Dragnea și refuza să demisioneze. Tot atunci, Grindeanu îl numea pe Victor Ponta la Secretariatul General al Guvernului. „Penibilul s-a ridicat la nivel înalt, numirea lui Ponta e ilegală”, comenta atunci, la Digi24, Adrian Dobre.

Citiți și:  Adrian Dobre: „O gafă serioasă de diplomație”. Prima reacție din PSD, după ce Dăncilă a confundat Priștina cu Podgorița

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri