Elena Udrea crede că e victima unei operaţiuni SIE

Data publicării:
COCOS CU UDREA

Un articol scris de Vlad Georgescu şi apărut recent în ediţia online în limba germană a Huffington Post relatează că Direcţia Naţională Anticoruptie (DNA) din România anchetează membri importanţi ai Guvernului şi ai serviciilor secrete şi că aceştia ar fi încasat mită în valoare de peste 60 milioane de euro, pentru a facilita pentru EADS, în 2005, încheierea unui contract de peste 743 de milioane de euro cu autorităţile de la Bucureşti. În parte, banii provin din fonduri UE.

Elena Udrea: „Mi se cere să mă retrag din alegeri”

Pe lângă EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer şi Microsoft, în această afacere apar şi numele lui Gerhard Schroeder, Bodo Hombach, Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea, susţine autorul articolului.

Liderul PMP a precizat, într-o conferinţă de presă, că preluarea în presa română a acuzaţiilor pe această temă reprezintă "încă un atac" la adresa sa. Udrea a făcut această precizare după ce a vorbit despre atacurile din ultima perioadă la adresa sa şi despre faptul că aceste atacuri ar viza transferul electoratului său în favoarea altui candidat dintre cei doi de pe primele două locuri, Victor Pontsa şi Klaus Iohannis.

Am citit acel articol nu am înţeles mare lucru, decât că îmi e pomenit numele. Nu am fost ministru al Administraţiei şi Internelor, nu am fost în acele guverne, nu aveam nicio calitate oficială. Cel mai simplu ar fi să fie întrebaţi miniştrii”, a declarat Elena Udrea.

A apărut după o schemă cunoscută deja, folosită de oameni din SIE sau foşti oameni din direcţia de informaţii externe de pe vremuri, care sunt folosite în astfel de situaţii pentru a lansa atacuri”. 

Ea a arătat că "sunt multe speculaţii care au apărut în spaţiul public legat de implicarea reprezentanţilor serviciilor secrete în campania electorală" şi a precizat că va vorbi mai mult după primul tur al alegerilor prezidenţiale.

ELENA UDREA:  "Totul a început de la un articol nesemnat”

Întrebată dacă ar putea să dea în judecată publicaţia care deţine site-ul din Germania, Elena Udrea a confirmat acest lucru, dar a precizat că "totul a început de la un articol nesemnat", menţionând că va "identifica sursa".

"Am constatat că brusc, o filieră deja cunoscută, un articol aruncat anonim în presa de afară, este preluat pe site-uri cvasicunoscute, dar având afiliere puternică pe zona lui Voiculescu, anunţă fără nicio logică, am citit acel articol, că în dosarul EADS ar fi amestecată Elena Udrea. Vă amintesc că nu am fost ministru şi n-am avut nicio calitate oficială în timpul semnării contractului pentru EADS. Nu am cum să am vreo legătură cu acest dosar", a spus Elena Udrea.

Ea a arătat că în cazul EADS nu avea nici o funcţie în guvernele care se ocupau de aceste contracte.

"Atât despre Microsoft, cât şi despre EADS, ştiu lucruri pe care le putea şti în cazul Microsoft Guvernul din care făceam parte, în cazul Microsoft şi EADS lucruri care s-au spus în spaţiul public, lucruri care au apărut în anchetele din derulare, nu pot şti mai multe despre EADS în condiţiile în care nu eram oficial la vremea aceea, nu am avut nicio funcţie în guvernele care se ocupau de aceste contracte", a adăugat Elena Udrea.

Ea a arătat că cine dorea să ştie într-adevăr dacă ea ar fi putut fi implicată sau nu îi putea întreba pe miniştrii de Interne din acea perioadă, care au semnat acest contract, şi ar fi aflat că "era exclus" ca numele ei să fie amestecat în acest dosar.

"Cu toate acestea, toată presa care susţine un candidat sau altul a preluat pe nemestecate acuzaţia de pe site-urile din Germania, cu iz de credibilitate, că "uitaţi, vine din afară" şi toată ziua am auzit încă un atac la adresa Elenei Udrea", a mai spus Udrea.

INTERCEPTĂRI în dosarul Microsoft. Dorin Cocoș: „Am vorbit și cu Elena și a zis: foarte bine”

Citiți și:
ROMÂNIA FURATĂ. Afacerea Microsoft, sub semnul corupției. Unde s-au dus banii dați de trei guverne
Huffington Post: Gerhard Schroder, Elena Udrea şi Ioan Rus ar fi implicați în dosarul EADS
Emil Hurezeanu: „Afacerea Microsoft plus EADS este considerată cea mai gravă din istoria informaticii”
Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu mai primesc un răgaz. Dosarul Microsoft, amânat din nou în comisia juridică a Senatului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri