Expert: Weber, Tăriceanu și alții ca ei aleg deliberat teme de securitate națională pentru discursul lor populist, infantil și dezaxat în mod intenționat

Data actualizării: Data publicării:
hari bucur marcu

"Weber, Popescu-Tăriceanu și alții ca ei, din partidul de guvernământ, aleg deliberat teme de securitate națională pentru discursul lor populist, infantil și dezaxat în mod intenționat, pentru a-i ține captivi și a-i face să-i voteze pe acei pseudo-naționaliști și nostagici comuniști, cu prețul major al internaționalizării conflictuale a temelor", scrie pe Facebook expertul în probleme de securitate, Hari Bucur-Marcu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Proaspăt înscrisă în ALDE, eurodeputata Renate Weber contestă, într-un interviu recent, parteneriatul strategic cu SUA și susține că autorităţile de la București au greșit când au acceptat instalarea scutului antirachetă pe teritoriul României. 

Mai jos, postarea integrală a analistului Hari Bucur-Marcu, în replică la punctul de vedere exprimat de Renate Weber:


Doamna Renate Weber nu e proastă! Dar a ales să facă pe proasta, pe subiectul parteneriatului strategic România - SUA.

Spune Weber: „... nu prea înțeleg ce înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană?” Sau „... întrebarea mea e cum ne-au ajutat americanii să contracarăm acțiunile rușilor? Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament?” Iar corolarul este: „Înțeleg că ne apără de ruși. Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului. Apropos, totuși... e defensiv sau cum?”

Cum ziceam, doamna Weber nu e proastă. Ce face ea aici este o chestie cu intenție. Este continuarea unui discurs repetitiv, conceput cu migală pentru prostirea inculților și a analfabeților din rândul publicului-țintă român. Care nu sunt încă suficient de mulți, încât să schimbe opinia românilor de simpatie și apropiere față de Occident și nici voința lor de a-și însuși cultura și civilizația occidentale. Dar sunt suficient de mulți încât să îi voteze pe anti-americanii din partidul doamnei Weber, în frunte cu liderul Popescu-Tăriceanu. Adică, undeva spre cinci la sută dintre cei care merg la vot. Adică doi-trei la sută din electorat.

Fenomenul este însă foarte serios. Peste cincizeci la sută serios! Deoarece Weber, Popescu-Tăriceanu și alții ca ei, din partidul de guvernământ, aleg deliberat teme de securitate națională pentru discursul lor populist, infantil și dezaxat în mod intenționat, pentru a-i ține captivi și a-i face să-i voteze pe acei pseudo-naționaliști și nostagici comuniști, cu prețul major al internaționalizării conflictuale a temelor.

Weber știe că fără americani România n-ar fi fost în NATO. Iar dacă n-ar fi fost în NATO, n-ar fi fost nici în Uniunea Europeană, deoarece nicio țară fostă comunistă și lipsită de garanția de securitate NATO nu a fost invitată vreodată în UE și nici nu va fi vreodată invitată. Adică, Weber știe precis că, fără americani, ea n-ar fi fost acum la al treilea mandat de euro-parlamentar și n-ar fi încasat atâtea milioane de euro pentru calitatea asta. Dar contează pe proștii din publicul-țintă că ei nu știu asta. Și doar lor li se adresează în stilul ăsta stupido-nedumerit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri