Florin Cîțu: Miniștrii USR recunosc că sunt incompetenți dacă votează moțiunea PSD. Guvernarea cu USR va fi imposibilă

Data publicării:
florin citu din profil cu masca lla bex pnl
Premierul Florin Citu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu spune că „trebuia să-i dea afară mai devreme” pe miniștrii USR, din moment ce aceștia recunosc că sunt incompetenți, așa cum arată moțiunea de cenzură depusă de PSD și pe care USR vrea să o voteze. Cîțu adaugă că, după votul de marți, „guvernarea cu USR va fi imposibilă” pentru liberali.

De mâine, dacă trece această moțiune, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita la această nouă coaliție condusă de PSD, înțeleg, coaliția PSD-USR-AUR, dacă au un plan. Eu sper că au un plan, nu doar să dea jos Guvernul și apoi să se uite cum țara rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate și ne vom faceși noi scenariul”, a spus Cîțu.

Avem în Parlamentul României niște partide iresponsabile, care aruncă România în haos. Un partid care depune o moțiune de cenzură, dar nu vrea să meargă la guvernare, un partid care spune că votează moțiunea de cenzură împotriva unui partid cu care vrea după aceea să fie la guvernare și un partid extremist care nu știe nimeni ce vrea”, a adăugat el.

PNL va fi întotdeauna responsabil, toate scenariile sunt pe masă, după decizia de mâine, mai puțin cea de a colabora cu USR. După decizia de mâine, guvernarea cu USR va fi imposibilă pentru PNL.

Vreau și eu să văd mâine, în Parlament, pentru că în moțiune se spune foarte clar: incompetent ministrul Sănătății, incompetent ministrul Investițiilor, incompetent ministrul Transporturilor, incompetent ministrul Economiei. Dar USR, care a avut aceste portofolii, spune: da, are dreptate PSD. Drulă va vota împotriva lui Drulă. Este o premieră în România. Ce îmi spune mie e că am fost foarte indulgent și că trebuia să-i dau afară mai devreme pe acești oameni, dacă ei înșiși spun că au fost incompetenți și votează pentru această moțiune”, a mai spus premierul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri