Florin Cîțu: Nu vom fi implicați într-un război în Ucraina. România nu a avut niciodată garanții mai mari de securitate ca acum

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Florin Cîțu.
Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a subliniat, joi, că România nu va fi implicată într-un război în Ucraina și că țara noastră are cele mai mari garanții de securitate din istorie. 

"România va oferi ajutor umanitar Ucrainei cât e nevoie.

Pentru români, să știe că nu vom fi implicați într-un război în Ucraina. România nu a avut niciodată în istorie garanții mai mari de securitate decât are acum ca membru NATO și UE", a declarat Florin Cîțu.

El a spus că au venit deja în țară cetățeni români din Ucraina și că informații pe acest subiect vor fi furnizate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Nu e niciun pericol pentru cetățenii români. România nu va intra într-un război în Ucraina", a subliniat el.

Președintele României, Klaus Iohannis, va discuta, joi, de la ora 13:00, la Cotroceni, cu președintele Senatului, Florin Cîțu, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, despre situația generată de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

La această oră este în desfășurare o ședință a CSAT convocată de președintele Klaus Iohannis în contextul conflictului din Ucraina.    

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri