Sari la conținut
News Alert

Gabriela Firea, un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis

Gabriela Firea susţine că preşedintele ales a copiat aspectele legate de unitatea naţională din mesajele folosite de Victor Ponta în campania electorală. "În 1918, Marea Unire a avut o expresie teritorială și instituțională. A însemnat desăvârșirea statului național, ca act de voință al națiunii române. Ca Președinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate națională.", spunea în urmă cu două zile președintele ales la României la Alba Iulia, cu prilejul festivităților dedicate Zilei Naționale, preluând mesajul central al campaniei prezidențiale a lui Victor Ponta. (...) În timp ce președintele ales rostea aceste cuvinte, pe câteva case din secuime era arborat drapelul de doliu, iar reprezentanții Partidului Civic Maghiar au folosit ziua de 1 Decembrie drept prilej pentru reiterarea ideilor secesioniste legate de Ținutul Secuiesc. - scrie Gabriela Firea pe site-ul oficial.

Senatoarea PSD  spune că președintele ales ar trebui să fie preocupat de manifestările jignitoare pe care liderii maghiari le au la adresa românilor: "Poate că în paralel cu marile proiecte naționale pe dl Iohannis ar trebui să-l preocupe și aceste manifestări jignitoare la adresa tuturor românilor de bună credință, chiar dacă ele sunt organizate de o formațiune ai cărei lideri l-au sprijinit public și explicit în turul al doilea al alegerilor prezidențiale."

Gabriela Firea îi cere lui Klaus Iohannis, în același mesaj, să îi retragă Ordinul Național Steaua României lui Laszlo Tokes. "N-ar fi deloc rău ca pe lista cu marile noastre restanțe, despre care vorbește președintele Iohannis, să figureze și retragerea Ordinului Național Steaua României acordat lui Laszlo Tokes, ca semn că cei care sfidează statul român nu pot fi în același timp și beneficiarii unor înalte distincții ale acestuia. Îi solicit acest lucru președintelui ales, în dublă calitate, de senator al României și de membru în Consiliul de Onoare al Ordinului Național Steaua României, care a decis în unanimitate ca dlui Tokes să-i fie retrasă distincția." - mai scrie senatoarea PSD.