GUVERN FĂRĂ PNL. Sănătatea, Munca și Transporturile vor avea miniștri noi

Data publicării:
eugen nicolaescu minister-Mediafax Foto-Octav Ganea

ACTUALIZARE 10.44. Mariana Câmpeanu a demisionat de la Ministerul Muncii, potrivit surselor Digi24

ACTUALIZARE 10.00. Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Victoria, unde aşteaptă ca miniştrii PNL să îşi depună demisiile din Guvern. Mariana Câmpeanu a venit la Palatul Victoria.  


 Viitorul ministru va trebui să ducă mai departe proiectele nefinalizate de Eugen Nicolăescu. Unul dintre acestea este pachetul de bază de servicii medicale.O promisiune făcută anul trecut, dar amânată fără ca cineva din minister să fie concediat.

Eugen Nicolăescu a mai lansat un termen - 1 februarie, 2014. Şi acesta extins pentru luna aprilie.

Legat de pachetul de bază era şi actualizarea listelor de medicamente compensate sau gratuite, care nu a mai fost acutualizată de cinci ani.

Până nu se va clarifica, pacienţii nu ştiu în ce măsură vor avea acces la tratamente noi sau la servicii medicale în acest an.

Un proiect care a rămas în suspensie este desfiinţarea direcțiile de sănătate publică din țară.

Mandat cu probleme pentru Ramona Mănescu

În cele șase luni cât a condus Ministerul Transporturilor, Ramona Mănescu nu a apucat să facă mare lucru.

De mandatul ei se leagă, printre altele, eșecul privatizării CFR Marfă. Responsabil a fost găsit secretarul de stat Cristian Ghibu, care şi-a dat demisia luna aceasta.

Pe de altă parte, în urma unor controale, Ramona Mănescu a decis să înlocuiască majoritatea managerilor privați numiți în mandatul predecesorului său, Relu Fenechiu. La finalul anului trecut, a fost revocat Consiliul de Administrație al TAROM, iar anul acesta au fost schimbați șefii de la CFR S.A.

În mandatul Ramonei Mănescu a avut loc și accidentul aviatic din Munții Apuseni, în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Ionvan și studenta Aura Ion. În urma tragediei, au fost înlocuiți doi directori de la Romatsa.

Portofoliul Transporturilor ar putea fi preluat de Dan Șova, în prezent ministru delegat pentru marile proiecte.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri