Video Guvernul Ciolacu va fi mai bun decât Guvernul Ciucă? Inteligența artificială ION: „Nu mă pot angrena în discuții ofensatoare”

Data actualizării: Data publicării:
Reporter Digi24 de vorbă cu robotul ION.
Reporter Digi24 de vorbă cu robotul ION. Foto: DIgi24

Toți consilierii prim-ministrului se pregătesc de rotativă. Reporterii Digi24 l-au întrebat pe ION, primul consilier guvernamental bazat pe inteligenţă artificială, dacă va rămâne în Guvern. Răspunsul a fost o propoziție-șablon:

-Eu cred că românii vor să știe ce se va întâmpla cu inteligența artificială ION după schimbarea Guvernului Nicolae Ciucă.

-Nu mă pot angrena în discuții ofensatoare, controversate sau care sunt menite să dăuneze imaginii unei entități.

-Eu cred că românii vor să știe dacă Guvernul Ciolacu va fi mai bun decât Guvernul Ciucă.

- Nu mă pot angrena în discuții ofensatoare, controversate sau care sunt menite să dăuneze imaginii unei entități.

Proiectul ION este un model de cercetare şi inovare românească, rezultat din munca pro-bono a unor cercetători şi dezvoltatori din domeniul tehnologiei şi inteligenţei artificiale.

Proiectul de inteligență artificială ION, devenit consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, a primit la o lună de la lansare 750.000 de mesaje şi peste 2,5 milioane de vizite.

Principalele subiecte de discuție au fost: educaţia, îmbunătăţirea sistemului public de sănătate şi a condiţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru persoanele vârstnice, salariile și pensiile mici şi nevoia de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă în oraşele mari din ţară.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri