Incident electoral în Bucureşti. Au vrut să voteze pentru europarlamentare dar au primit buletine pentru parlamentarele parţiale

Data publicării:
stampila vot mfax-1

 

Potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, membrii unei secţiei de votare de la Şcoala nr. 99 au mers într-o altă secţie de votare din aceeaşi unitate de învăţământ şi au cerut să voteze pe listele suplimentare pentru alegerile eurparlamentare. Aceştia au constatat însă că au primit buletine de vot pentru alegerile parlamentare parţiale care au loc în Colegiul 8 pentru un mandat de senator.

Comisia de votare de la Şcoala nr. 99, din Sectorul 4 al Capitalei, a sesizat incidentul la Secţia 16 Poliţie, care face verificări în acest caz, pentru a se stabili dacă s-a comis o infracţiune, au precizat sursele citate.

Un alt incident ar fi avut loc la o secţie de votare din Şcoala nr. 169, din Sectorul 6, unde o persoană ar fi introdus în urnă mai multe buletine de vot. Sesizarea este vertificată de poliţiştii Secţiei 20.

În Capitală, pe lângă alegerile europarlamentare, bucureştenii din colegiile 7 şi 8 din Sectorul 4 votează, în 78 de secţii, şi pentru alegerea câte unui senator, posturi rămase vacante după demisiile lui Victor Ciorbea şi Dan Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri