Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis. Manda: ANI a reacţionat după sesizarea SRI

Data actualizării: Data publicării:
claudiu manda fb

Deşi avea pe masă dosarul privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis încă din 2010, Agenţia Naţională de Integritate a dat un verdict abia după ce SRI a trimis o notă în acest sens, spune preşedintele comisiei de control al activităţii SRI, Claudiu Manda. Concluzia social-democratului vine după ce a cerut clarificări de la serviciu pe acest subiect. Este vorba despre perioada în care Klaus Iohannis era şi primar al Sibiului şi reprezentant într-o adunare generală.

„Întrebarea noastră a fost când a aflat SRI de posibila incompatibilitate a domnului Iohannis şi răspunsul a fost că lucrul acesta l-a aflat în luna ianuarie 2013, în condiţiile în care pe 20 februarie, 2013, în ziua în care intrase în PNL, deja plecase de la SRI către ANI acea notă”, a spus Claudiu Manda.

Încă avem nelămuriri pentru că a fost anexată şi o adresă - comunicatul public al ANI de la vremea respectivă -, care spunea că prima corespondenţă pe care a avut-o cu domnul Iohannis a fost în anul 2010, pe această posibilă incompatibilitate, după care în martie, 2013, adică imediat după ce a primit nota de la SRI, au fost trei astfel de corespondenţe sau patru cu domnul Klaus Iohannis şi decizia, foarte repede, în aprilie, 2013. Deja ANI emisese decizie de incompatibilitate”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri