Sari la conținut

Iohannis, despre Băsescu şi Tăriceanu: O coaliţie a unor penali celebri

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns, joi, criticilor lansate de Traian Băsescu şi de Călin Popescu Tăriceanu cu privire la afirmaţiile sale împotriva liderilor politici cu dosare penale, afirmând că este o „coaliţie antijustiţie” formată din „penali celebri” care încearcă să-şi spele propria imagine.

 

Întrebat despre criticile cppreşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi ale liderului PMP Traian Băsescu, şeful statului a afirmat că ele pot fi puse la „capitolul «hoţul strigă hoţii»”.

„Pot să vă reconfirm, că eu nu am fost niciodată în nicio calitate urmărit penal. Foarte simplu se poate verifica fără niciun fel de problemă. Sigur, această coaliţie antijustiţie, formată de câţiva penali celebri, încearcă să-şi spele imaginea, aruncând astfel de lucruri în spaţiul public. Nu trebuie să aibă niciun fel de emoţii, nu am fost următit penal”, a spus preşedintele.

Iohannis a spus că „rămâne la părerea sa”, că cei cu dosare penale nu au ce căuta la vârful politicii şi al ţării.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la sediul Biroului Electoral Municipal, unde au fost depuse listele de candidaţi în Capitală, că preşedintele Klaus Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal, pentru că dosarul său a fost instrumentat de DIICOT şi apoi trimis la DNA, şi a reiterat faptul că şeful statului va trebui să numească premierul dat de noua majoritate parlamentară.

Şi Traian Băsescu a acuzat că Iohannis ar fi candidat la alegerile din 2008 pentru Primăria Sibiu din calitatea de inculpat.