Ipoteză: Gabriel Oprea poate deveni președintele PSD

Data publicării:
dragnea oprea ponta - crop foto fb ponta

„De ce-ar pleca UNPR de lângă PSD? Ca să nu mai intre în Parlament în 2016?” se întreabă deputatul liberal Cezar Preda. El este reticent la ideea unei alianțe între PNL și UNPR, mai ales că ideologiile celor două partide sunt diferite. „Că noi de luat nu-i luăm cu noi, nu le dăm locuri pe listă și nu avem același program, deși urmărim același interes național, dar nu-i luăm pe listă. Nu văd ce construcție ar putea să facă. Părerea mea e că acest proiect al dlui ministru Oprea este un proiect foarte solid – cu acaparare de parlamentari, cu condiții puse în alegeri parlamentare și care, în condițiile unor probleme majore ale PSD se îndreaptă mai curând către pierderea guvernării, se îndreaptă mai curând spre o fuziune cu PSD-ul, condiții în care dl Oprea poate să fie ales președintele noului partid”, a declarat Cezar Preda în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Invitat în aceeași emisiune, fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu a subliniat, la rândul său, că Victor Ponta nu are motive să demisioneze - „limbajul de autobază încă prinde bine la electorat”, spune el. Și Berlusconi a stat șapte ani cu urmărire penală, a reamintit fostul ministru de externe. Iar Gabriel Oprea este un om extrem de loial și de consecvent, atunci când are o înțelegere pe plan politic. Ce se va întâmpla în 2016 va fi într-adevăr o dilemă pentru el și pentru acest partid, spune Cristian Diaconescu.

Fostul ministru cunoaște bine ambele partide – PSD și UNPR – întrucât a făcut parte, la un moment dat, din ele.

În opinia lui Cezar Preda, bătălia politică de anul viitor se va da între două mari partide, două mari blocuri, PNL și PSD, și un partid-balama, care va fi UDMR, nu UNPR.

UNPR va candida pe listele PSD, crede Cezar Preda.

Realizatoarea emisiunii, Elena Vijulie, le-a cerut celor doi invitați, în cadrul rubricii „Test de sinceritate”, să le facă un portret în câteva cuvinte lui Gabriel Oprea și lui Corneliu Vadim Tudor.

Cine este Gabriel Oprea?

Cristian Diaconescu: O persoană cu care am colaborat politic la un moment dat și un om de mare încredere.

Cezar Preda: În câteva cuvinte? Spaima PSD-ului!

Cristian Diaconescu: Frustrările PSD-ului!

Cine este Corneliu Vadim Tudor?

Cezar Preda: Domnia sa s-a definit de mai multe ori ca fiind un pamfletar. Este un om inteligent, un om a cărui inteligență nu a fost pusă întotdeauna în slujba adevărului și a binelui. Dar așa sunt oamenii.

Cristian Diaconescu: Mi-a reținut atenția ca un tip cu o cultură fabuloasă. A fost odată la Ministerul de Externe și avea câte o poveste și un istoric pentru toate portretele miniștrilor - care erau de pe la 1700 - pe pereții ministerului! Fantastic, așa ceva n-am....De restul....

Cine va fi președintele PSD după Congresul din noiembrie?

Cristian Diaconescu: Probabil nimeni dintre cei pe care îi cunosc eu. Habar n-am, nu mă interesează, îmi pierd timpul cu ei.

Cezar Preda: Gabriel Oprea. (?) „Spaima PSD-ului” era răspunsul la întrebarea de actualitate, de astăzi, dar acum ați pus o întrebare despre ce se va întâmpla în noiembrie, a clarificat el.

Urmăriți în materialul video de mai jos celelalte răspunsuri ale invitaților în cadrul rubricii „Test de sinceritate”:

Întreaga emisiune „Kilometrul 0” poate fi urmărită AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri