Karner, după discuțiile cu Bode: „Am mare înţelegere pentru aşteptările poporului român pentru Schengen, dar mai este cale lungă”

Data publicării:
BUCURESTI - VIZITA - MINISTRUL DE INTERNE AL AUSTRIEI - 26 APR 2
Ministrul de Interne austria, Gerhard Karner, în vizită la București. Foto: INQUAM Photos / George Calin

Ministrul federal de Interne al Austriei, Gerhard Karner, aflat în vizită la Bucureşti, a declarat miercuri că România a făcut progrese foarte bune în lupta împotriva migraţiei ilegale, însă mai este cale lungă până la o protecţie eficientă a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

„Am mare înţelegere pentru doleanţa domnului ministru şi pentru aşteptările poporului român în ce priveşte următoare etapă de aderare la Spaţiul Schengen, dar încă la momentul de faţă trebuie să gândiţi că inclusiv cetăţenii austrieci au aceeaşi dilemă atunci când sunt supuşi unor controale cu Germania. Am făcut progrese foarte bune, suntem pe calea cea bună, dar trebuie să vă şi spunem că încă mai este o cale lungă”, a spus ministrul austriac, într-o conferință de presă cu Lucian Bode.

Bode a declarat că „nu este firesc” ca România să îşi asume doar obligaţii în chestiunea Schengen, „fără a beneficia de drepturile care ni se cuvin”.

„Acum, când a depăşit emoţia momentului 8 decembrie 2022, vreau să se înţeleagă foarte bine că echilibrul dintre drepturi şi obligaţii este esenţial şi nu este firesc ca noi, România, să ne asumăm numai obligaţii, fără a beneficia de drepturile care ni se cuvin”, a afirmat Lucian Bode după întâlnirea cu omologul austriac, Gerhard Karner.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri