Exclusiv Kelemen Hunor: Mâine vom avea o şedinţă a coaliţiei unde vom discuta amendamentele depuse la ordonanţa de urgenţă pe energie

Data publicării:
Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu din profil. stau unul langa altul
Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Coaliția va discuta joi amendamentele depuse la ordonanţa de urgenţă din domeniul energiei, a spus vicepremierul Helemen Hunor la Interviurile Digi24. El a adăugat că subvenţiile pentru energie vor depăşi 40 de miliarde lei, IMM-urile, agricultura şi industria alimentară vor avea prioritate.

„Mâine vom avea o şedinţă a coaliţiei unde vom discuta amendamentele depuse la ordonanţa de urgenţă pe energie. Trebuie să vedem care aceste amendamente vor fi susţinute de coaliţie. Vom vedea dacă există posibilitate de a le susţine de la bugetul de stat”, a spus el.

„Trebuie să te uiți care sunt domeniile prioritare. Ce poți să susții și ce nu poți. Sunt anumite domenii care nu pot fi salvate doar prin subvenția de la stat. Și nu doar în România. Sunt domeniile prioritare. IMM-urile care aduc o grămadă de bani la buget, agricultura, industria alimentară, da, sunt categorii prioritare. Dar să vă dau un exemplu, industria petrochimică probabil că în acest moment nu poate fi susținută de la bugetul de stat și acolo e o perioadă mai dificilă. Nu vom putea salva toată industria și toate segmentele economice. Și acest lucru trebuie spus”, a explicat el.

Kelemen Hunor a spus că vor fi discutate și subvențiile pentru românii care au încălzire pe lemne.

„Cel care foloseşte lemn sau peleți nu e mai puţin cetăţean decât cel care foloseşte gazul natural”, a subliniat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri