Klaus Iohannis a acceptat funcția de ministru de Interne

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax

ACTUALIZARE 13.50. Klaus Iohannis nu ar vrea să renunţe la Primăria Sibiu, o variantă fiind suspendarea sa pentru şase luni, au declarat pentru Mediafax surse din partid.  


Din primele informații, Klaus Iohannis a acceptat funcția de ministru de Interne și să preia și funcția de vicepremier. El ar fi acceptat la presiunile din PNL.

Iohannis a refuzat în ultima vreme să accepte funcții de ministru, dar cu siguranță că la decizia sa a contribuit și propunerea de a deveni vicepremier.

Potrivit Mediafax, Klaus Iohannis nu vrea să renunțe la funcția de primar al Sibiului, în acest caz o soluție ar fi suspendarea pentru șase luni din funcție.

Șefia MAI a devenit vacantă după ce Radu Stroe a demisionat în luna ianuarie, în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni. Atunci, Gabriel Oprea a devenit ministru interimar.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, afirma ieri că în partid este „un număr mai mic” de membri care cred că ieşirea de la guvernare ar fi o variantă, principalul argument fiind acela că „PNL pierde profil în cadrul alianţei”, dar există „un număr mare de membri care vor să continue USL”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri