Klaus Iohannis, acuzat de partizanat politic

Data publicării:
iohannis ciolos

Klaus Iohannis spune că şi-l doreşte pe Dacian Coloş premier şi după alegerile din decembrie, însă are o condiţie pentru şeful Guvernului - să se înscrie sau măcar să-şi exprime simpatia pentru o formaţiune politică. O declaraţie care n-a fost pe placul liderilor PSD şi ALDE. Ei îl acuză pe şeful statului de partizanat politic.

Preşedintele recunoaşte că l-ar prefera la Guvern pe Dacian Cioloş şi după alegerile din decembrie.

Personal cred că ar face bine să își continue proiecte, are proiecte bune începute”, a spus Klaus Iohannis.

„Este o forţare a domnului Cioloş să intre în partidul domnului Iohannis, în partidul prezidenţial. Este exact Traian Băsescu din 2009, când era şi şeful PDL”, a acuzat Victor Ponta.

„Eu îi cer președintelui să rămână președinte al României, nu este președintele PNL, nu pot fi disprețuiți românii în asemenea fel. Începe să se vadă o tendință la președinte de a acumula toată puterea în România”, a spus Liviu Dragnea.

„Domnul președinte este parte a unui plan ocult împotriva poporului român și a libertăților câștigate la Revoluție. Îi atrag atenția (...) că s-a angajat deschis într-o campanie electorală partizană”, a reacționat și Călin Popescu Tăriceanu.

Aflaţi în pană de idei în privinţa unui posibil prim-ministru, liberalii salută însă declaraţia preşedintelui.

„Dacian Cioloș e o opțiune foarte bună pentru continuarea mandatului de prim-ministru sprijinit de PNL și cu participarea PNL la guvenarare”, a spus Mihai Voicu.

Dacian Cioloş se bucură de susţinere şi din partea USR.

„Cea mai bună soluţie este un premier tehnocrat şi domnul Dacian Cioloş este una dintre opţiuni”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele USR.

Prim-ministrul a declarat, însă, în mai multe rânduri ca nu vrea sa renunţe la statutul de tehnocrat.

Nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac partid și nu candidez”, a afirmat Dacian Cioloș la finalul lunii trecute.

Preşedintele va nominaliza un nou premier la finalul anului, în funcţie de rezultatul alegerilor parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri