Sari la conținut

Klaus Iohannis l-a numit consilier prezidenţial pe Bogdan Aurescu

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Aurescu (n. 1973), diplomat de carieră, a condus MAE în perioada 2014-2015. În 2009 a fost numit secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe. În perioada august 2010 - februarie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri europene, coordonând, de asemenea, Direcţia Politici de Securitate. În perioada martie - iunie 2012 a fost secretar de stat pentru afaceri globale. Din iunie 2012 până pe 24 noiembrie 2014 a fost secretar de stat pentru afaceri strategice.

El a condus echipa României în Procesul privind delimitarea spaţiilor maritime în Marea Neagră între România şi Ucraina în faţă Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, finalizat la 3 februarie 2009.

Aurescu este membru al Curţii Permanente de Arbitraj de la Haga, membru supleant în Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a Consiliului Europei. Este profesor universitar în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultăţii de Drept - Universitatea din Bucureşti.